Unge ledige: Hallo, ingen gider ansætte os!

Det skal kunne betale sig at arbejde, siger politikerne. Men for syv ud af ti unge ledige er problemet, at virksomhederne ikke vil ansætte dem, fordi de mangler erfaring.
Mange unge arbejdsløse oplever, at de ikke får en chance for at komme ind på arbejdsmarkedet. Arbejdsgiverne vil nemlig kun ansætte folk med erfaring.
Mange unge arbejdsløse oplever, at de ikke får en chance for at komme ind på arbejdsmarkedet. Arbejdsgiverne vil nemlig kun ansætte folk med erfaring. Scanpix / modelfoto

Afslag på afslag på afslag.

Unge arbejdsløse må gang på gang bide tænderne sammen i skuffelse, når de får svar på jobansøgningen. Det skriver Finans.dk på baggrund af en måling, som analyseinstituttet Yougov har lavet for firmaet Nestlé blandt 242 ledige unge danskere mellem 18 og 29 år.

Knap 70 procent af de unge ledige oplever nemlig, at virksomhederne ikke vil ansætte dem, fordi de ikke har erhvervserfaring nok, viser undersøgelsen.

I valgkampen hører man især borgerlige partier tale om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Samtidig forbereder virksomhederne sig på, at de kan komme til at mangle arbejdskraft om kort tid.

Derfor er undersøgelsens resultat lidt af et paradoks, siger cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.

- Løsningen er et politisk spørgsmål, for hvis arbejdsgivere ikke finder det økonomisk rentabelt at ansætte unge, er det oplagt at se på, om arbejdsgivere skal kompenseres for at tage unge, siger han til Finans.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.