Unge bøller på stjålne motorcykler terroriserer bydel

Fyns Politi beder offentligheden om hjælp i en ret sag, hvor unge har kørt råddent i Vollsmose.
Denne motorcrosscykel fandt politiet i et kælderrum i Vollsmose, og politiet leder nu efter 'kværnens' retmæssige ejer.
Denne motorcrosscykel fandt politiet i et kælderrum i Vollsmose, og politiet leder nu efter 'kværnens' retmæssige ejer. Fyns Politi

Med andres og egne liv som indsats har en gruppe unge kørt råddent i Odense-bydelen Vollsmose på stjålne motorcrosscykler.

Fyns Politi har anholdt fem unge i sagen og sigtet dem for at stå bag tyveriet. De blev anholdt onsdag, efter politiet havde taget billeder af de unge, mens de kørte på crosserne i området.

- Det udgør en stor fare og gene for beboerne. De stjæler motocrosscykler - typisk fra en ungdomsklub - og derefter drøner de rundt i høj fart mellem bygninger og mennesker, siger politikommissær Bjarne Puggaard, der arbejder på nærpolitistationen i Vollsmose.

Næppe sidste gang

- Vi valgte først at tage foto af deres kørsel som dokumentation og derefter anholde dem, da de havde gemt maskinerne. Det er for farligt både for dem, for beboerne og for os selv, hvis vi skal sætte efter dem, siger Bjarne Puggaard og nævner, at en mandlig cyklist i går aftes blev kørt ned af motorcrossbøller i området.

De unge på crosserne stak af efter påkørslen.

De fem sigtede unge, der er i alderen 15-22 år, nægter at sige, hvor de har gemt de stjålne crossere. Derfor vil politiet meget gerne have hjælp fra områdets beboere til dels at finde motorcyklerne - men også til at finde frem til ejerne af to stjålne motorcrosscykler, som politiet fandt i et kælderrum i forbindelse med sagen.

Boldklub aflyste træning

Den heftige kørsel i området fik tirsdag boldklubben B1909 til at aflyser deres træning på en af de boldbaner, der ikke er hegnet ind. Risikoen var simpelthen for stor, vurderede klubben.

De motocrosscykler, som politiet nu beder offentligheden om hjælp til at finde, blev stjålet under et indbrud i Ung Nord i Kirkendrup i Odense i dagene op til i går, tirsdag 7. april klokken cirka ni.

Der blev stjålet 10 crossere, og kun de fem af dem er fundet - og så har politiet desuden fundet de to ejerløse crossere i kælderrummet.

Fyns Politi tager gerne imod anonyme tip, der kan føre frem til gemmestedet for de stjålne motorcykler. Ring på tlf. 114.

Her ses den anden af de to stjålne motorcrosscykler, som politiet har fået i sin varetægt - og som nu mangler deres retmæssige ejer. Foto: Fyns Politi

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.