Ungarn og Rumænien skal spille for tomme tribuner

Fodboldforbundet Uefa har straffet Ungarn og Rumænien for racisme og andre uroligheder i EM-kvalifikationskamp
Ungarsk politi måtte blandt andet bruge tåregas for at få has på tilskueruroligheder, da Ungarn og Rumænien spillede EM-kvalifikationskamp i Budapest.
Ungarsk politi måtte blandt andet bruge tåregas for at få has på tilskueruroligheder, da Ungarn og Rumænien spillede EM-kvalifikationskamp i Budapest. Foto: Janos Marjai/AP

Ungarn og Færøerne skal spille uden tilskuere, når de to hold mødes i EM-kvalifikationen i Budapest til oktober.

Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet som følge af racisme og andre tilskueruroligheder, da Ungarn og Rumænien mødtes i en EM-kvalifikationskamp 4. september.

Det ungarske fodboldforbund skal desuden betale en bøde på 70.000 euro, hvilket svarer til cirka 522.000 kroner, for episoderne.

Rumænien får samme bøde, og er desuden blev straffet yderligere for en række uroligheder ved hjemmekampen mod Grækenland 7. september.

Derfor skal Rumænien betale yderligere 60.000 euro, hvilket svarer til cirka 447.000 kroner, for episoder mod Grækenland.

Rumænerne skal også spille deres næste hjemmekamp i EM-kvalifikationsturneringen for tomme tribuner.

Det bliver kampen mod Finland i næste måned.

Nordirland fører gruppe F med 16 point for otte kampe. Rumænien er nummer to med 16 point, mens Ungarn og Finland er nummer tre og fire med henholdsvis 13 og 10 point. Alle hold mangler at spille to kampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.