Ung vælger: Paneldebat gav politisk ståsted

Oure Kostgymnasium arrangerede debat for unge, nye vælgere. Det hjalp mange, siger 19-årig elev.
Fynske spidskandidater samlet til debat i Oure.
Fynske spidskandidater samlet til debat i Oure. Foto: Christian Larsen, Skolerne i Pure/free

Med valgdatoen 18. juni er de fleste uddannelsesinstitutioner midt i eksamenstiden, og mange steder bliver der derfor ikke noget af de traditionelle debatarrangementer på skolerne, der skal klæde de unge på til deres første vælgerkryds.

På Oure Kostgymnasium ved Svendborg bor eleverne imidlertid på skolen, og det lykkedes derfor i torsdags - trods læseferie - at samle de unge til en paneldebat med spidskandidaterne fra Fyn.

Og det var den 19-årige kostelev Emil Kassow glad for.

- Jeg synes, at jeg fik meget ud af det. Jeg blev klogere, selvom jeg på forhånd var afklaret med, hvem jeg ville stemme på, siger han.

Emil Kassow vil stemme på Liberal Alliances kandidat Merete Riisager, men under debatten fik han også øjnene op for andre muligheder.

- Det kom bag på mig, hvor tæt jeg også er på De Konservative, og jeg synes også, at Venstres kandidat havde flere kloge idéer, siger han.

Trods tankeflirten med de andre borgerlige partier kunne debatten i sidste ende ikke ændre krydset for Emil Kassow, men ifølge den 19-årige var der flere af hans kammerater, der fik klarlagt deres ståsted af at høre kandidaterne diskutere.

- Og det var jo meningen med arrangementet, så jeg synes, at det var en rigtig god idé, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.