Ung V-politiker undskylder grov kommentar om "sociale udskud"

Et medlem af VU’s ungdom gjorde uheldigt bemærket på Facebook, efter han havde deltaget i en valgdebat på Fredericia Produktionsskole. Han har undskyldt sin kommentar.
Den unge VU'er var lidt for hurtig på tasterne med sin Facebook-kommentar, som han nu selv fortryder.
Den unge VU'er var lidt for hurtig på tasterne med sin Facebook-kommentar, som han nu selv fortryder. Foto: SCANPIX arkiv

En ung fyr fra Venstres Ungdom har godt nok slettet den uheldige Facebook-kommentar, der i de seneste dage har bragt ham i strid modvind. Men kommentaren cirkulerer stadigvæk på det sociale medie, hvor mange er forargede over, at VU'eren Mikkel Vinge, som er bestyrelsesmedlem i Venstres Ungdom Fredericia, ytrede sig uheldigt efter en valgdebat på Fredericia Produktionsskole.

Efter debatmødet skrev han på Facebook i en kommentar: "En rigtig rar og åben debat, hvor der blev stillet mange spørgsmål, hvor jeg blev beskyldt at være racist pga. Venstres stramninger af udlandspolitikken. Men helt sikkert et meget interaktivt publikum, var dejlig at se der var nogle der tog stilling, men lidt hårdt var det at skrabe folk over til blå blok på en skole fyldt med håndværkere og sociale udskud."

Den afsluttende bemærkning om 'sociale udskud' har fået flere til tasterne på de sociale medier. Og den unge Venstre-løve fortrød da også sin kække bemærkning:

Til Fredericia Dagblad har landsformanden for Venstres Ungdom, Jens Husted, forklaret, at kommentaren var et dårligt forsøg på at være humoristisk:

- Han er ked af det og har undskyldt til rektor. Han forsøgte at være sjov - det gik knap så godt, skriver Venstre Ungdoms Landsformand, Jens Husted til Fredericia Dagblad.

Husted siger videre, at kommentaren kan betegnes som en "grov spøg," som den unge VU'er fortryder "dybt og inderligt."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.