Ung prins på job for første gang

Den syv uger gamle prins Alexander, som er søn af prins Carl Philip og prinsesse Sofia, havde sit første job til den svenske nationaldag.
Prinsesse Madeleine, prinsesse Sofia og prins Carl Philip deltog alle i fejringen af den svenske nationaldag.
Prinsesse Madeleine, prinsesse Sofia og prins Carl Philip deltog alle i fejringen af den svenske nationaldag. Foto: Maja Suslin/tt/AP

For knap syv uger siden kunne det svenske kongehus byde endnu et nyt familiemedlem velkommen. Denne gang var det kong Carl Gustaf og dronning Silvias søn, prins Carl Philip, der stolt kunne fortælle, at hans kone prinsesse Sofia var nedkommet med en velskabt dreng.

Der gik ikke længe, før den lille prins fik navnet Alexander. Efter at prins Alexander kom til verden 19. april, har offentligheden dog ikke set meget til det nyeste medlem af Sveriges kongehus.

Under den svenske nationaldag, som løb af stablen 6. juni, fik befolkningen så endelig lov til at få et glimt af den lille prins, der sammen med sin mor og far havde sin første royale arbejdsopgave. Her var den lille familie nemlig traditionen tro mødt op for at deltage i åbningen af portene til Stockholm Slot.

Ved åbningen kunne man se de glade og nybagte forældre, der stolt viste prins Alexander frem, som lå roligt i favnen på skiftevis mor og far under ceremonien. Prinsen var svøbt i et tæppe, mens prinsesse Sofia var iført en traditionel svensk blomstret kjole ud over en hvid skjorte.

Det er langt fra første gang, at Sveriges små prinser og prinsesser bliver vist frem, når portene bliver åbnet under den svenske nationaldag. Senest var det prinsesse Madeleine og manden Chris O'Neill, der for to år siden havde medbragt den dengang spæde prinsesse Leonore til festlighederne.

Se billederne fra nationaldagen her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.