Ung NHL-dansker pynter på statistikken med ny assist

Oliver Bjorkstrand står nu noteret for otte point i 12 NHL-kampe. Natten til lørdag assisterede han igen.
Oliver Bjorkstrand (med nummer 28) fejrer en scoring sammen med en holdkammerat.
Oliver Bjorkstrand (med nummer 28) fejrer en scoring sammen med en holdkammerat. Foto: Gerry Broome/AP

Den 20-årige danske NHL-spiller Oliver Bjorkstrand må se langt efter slutspillet i verdens stærkeste ishockeyliga. Til gengæld kan han glæde sig over, at han fortsat gør god reklame for sig selv.

I sin NHL-kamp nummer 12 var han natten til lørdag med til at sørge for, at Columbus Blue Jackets vandt 4-1 på udebane over Buffalo Sabres i sæsonens næstsidste runde af grundspillet.

Fem minutter inde i tredje periode assisterede Bjorkstrand det mål, som holdkammeraten Brandon Saad satte i kassen til slutresultatet. Det var Bjorkstrands fjerde assist i NHL, hvor han også står noteret for fire mål.

Bjorkstrand har altså lavet otte point i 12 kampe, men det er usikkert, om det danske landshold får glæde af hans talent til VM.

Det er bebudet, at han efter grundspillet i NHL, der for Columbus' vedkommende afsluttes natten til søndag, ryger tilbage til på AHL-holdet Lake Erie Monsters. Hvis Lake Erie ryger tidligt ud af slutspillet - eller hvis Columbus ændrer planer - er Bjorkstrand VM-aktuel for Danmark.

Oliver Bjorkstrand, der søndag fylder 21 år, er søn af Herning-legenden Todd Bjorkstrand, der opnåede næsten 1200 point i sin tid som spiller i den danske liga.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.