Ung mand amok: Ansatte overfaldet på bosted

En ung mand gik tirsdag aften amok og overfaldt to ansatte på et bosted på Sydsjælland.
I marts blev en ansat dræbt på Lindegården i Roskilde.
I marts blev en ansat dræbt på Lindegården i Roskilde. Foto: Scanpix

21-årig handicappet mand overfaldt tirsdag aften to ansatte på et bosted i Tappernøje på Sydsjælland. Det bekræfter vagtchefen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi overfor Avisen.dk.

Ifølge TV2Øst hidsede den unge mand sig op af ukendte årsager og gik så amok og slog de to ansatte flere steder på kroppen - herunder i ansigtet.

Personalet slog herefter alarm, og da politiet ankom, anholdt de den unge mand, som nu er sigtet for vold, skriver TV2Øst.

De to ansatte blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset, men skulle være sluppet med knubs.

Episoden kommer efter en lang række sager om overfald på ansatte på bosteder - sager, der i flere tilfælde har kostet liv.

I marts blev en 57-årig sosu-assistent således dræbt af en psykisk syg beboer på det kommunale bosted Center Lindegården i Roskilde. I 2014 blev en socialrådgiver og en læge dræbt af en beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing.

Tidligere på måneden var KL også ude med et forslag til en ny type institution, som kan rumme de borgere, der ikke er plads til i psykiatrien, men som er for syge og farlige til at komme ud i de kommunale tilbud.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.