Undskyld chef – Vi har brændt et museum af

To håndværkere, der lagde tagpap med en brænder var skyld i at Experimentarium i Hellerup i går brændte. Men de slipper for millionregningen ved genopbygningen.
Experimentarium i Hellerup brændte i går så voldsomt at røgsøjlen kunne ses over det meste af København
Experimentarium i Hellerup brændte i går så voldsomt at røgsøjlen kunne ses over det meste af København Thomas Lekfeldt/Scanpix

To håndværkere slipper med skrækken og mindre skader, efter Experimentarium i går brændte.

De risikerer ikke selv at stå med millionregningen for genopbygningen, selvom branden skyldes et uheld under tagdækker-arbejdet på bygningen, hvor de to håndværkere var i gang med at svejse tagpap med en gasbrænder.

Det er nemlig ens arbejdsgivers forsikring, der dækker, hvis man begår fejl på jobbet, der medfører skader.

Det siger Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

- Arbejdsgiveren hæfter, når en medarbejder handler i virksomhedens interesse. Det er kun i situationer, hvor medarbejderen har opført sig helt abnormt og uforsvarligt, der kan blive tale om, at medarbejderen kan risikere et erstatningskrav, siger hun.

Experimentarium i Hellerup brændte i går så voldsomt, at røgsøjlen kunne ses over det meste af København, og alt forventes at være ødelagt.

Museet var lukket, fordi det er under ombygning. Derfor er udstillingen midlertidigt flyttet til en anden adresse.

Ifølge Anja Lintrup Sørensen er byggerier oftest omfattet af enten en entrepriseforsikring, som entreprenøren også er en del af. Eller af en udvidet bygningsforsikring, som ejeren tegner, når byggeriet går i gang.

Bygningens brandforsikring vil oftest dække, og så kan forsikringsselskabet vælge at rejse sag mod entreprenørfirmaet på byggeriet, hvis det viser sig, at skylden kan placeres der.

De to håndværkere kom selv til skade. Den ene kom lettere til skade, da han måtte springe ned fra bygningen på grund af branden, og den anden er indlagt til observation for røgforgiftning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.