Undgå halsbrand: Så nemt er det

Lider du af halsbrand, skal du gøre dig selv en tjeneste og undgå visse madvarer - se et udsnit af de værste syndere her.
Halsbrand er ikke morsomt, men du kan heldigvis selv gøre noget for at mindske det.
Halsbrand er ikke morsomt, men du kan heldigvis selv gøre noget for at mindske det. Scanpix.

Døjer du med halsbrand, ved du, at det kan være noget så irriterende og svært at slippe af med igen - men hvis du holder dig fra visse madvarer, nedsætter du problemet, skriver Samvirke.dk

Bladet har indsamlet informationer om visse typer mad og forklarer, at halsbrand opstår, når surt maveindhold glider op i dit spiserør. Mange får det, når de lige har spist eller drukket og bøjer sig frem eller lægger sig ned. 

Du kan måske ikke stoppe problemet, men du kan nedsætte det ved at holde dig fra disse typer mad:

Citrusfrugter

Der er meget syre i appelsiner, grape og citroner, og du skal derfor ikke spise for mange af dem - især ikke på tom mave. Du skal også holde igen med at drikke juice lavet af citrusfrugter. 

Tomater

Du ved det måske ikke, men der er faktisk meget syre i tomater. Det kan derfor være en god idé ikke at spise for mange af dem, hvis du lider af halsbrand. Og du skal især være forsigtig, hvis du spiser dem på tom mave, det giver nemt halsbrand.

Løg

Både løg og hvidløg bruges i mange retter, og de giver god smag. Men de virker faktisk også afslappende på vores lukkemuskel, og det gør altså, at mavesyren nemmere kan løbe tilbage i spiserøret. Pas derfor på med for mange af dem.

Stærk mad

Mange med halsbrand oplever, at det bliver værre, hvis de spiser stærk krydret mad. Det er pokkers ærgerligt, hvis du er vild med mad, som er stærk. Men vil du undgå halsbrand, må du skære lidt ned på krydderierne. 

Pebermynte

Man hører så meget godt om pebermynte, men det har altså den side-effekt, at det får lukkemusklen til at slappe af. Det gør, at mavesyren vil glide tilbage og skabe halsbrand.

Drikkevarer

Vand er en af de bedste ting, du kan drikke, hvis du har meget halsbrand. Der er nemlig mange drikkevarer, som går ind og gør halsbrand værre. Både alkohol og koffein-drikke gør din lukkemuskel afslappet, og det medfører, at mavesyren fiser rundt og giver halsbrand.

Det samme sker, hvis du drikker kulsyreholdige drikke, og det bliver alt sammen meget mere udtalt, hvis du drikker disse ting, efter du har spist en masse fed mad eller en god stor middag.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.