Undgå at sommeren ødelægger dit sexliv

Godt vejr, sved og badeture kan sætte en alvorlig stopper for din balance i underlivet – Se her, hvordan du kommer igennem resten af sommeren uden kløe og ubehag.
Sol og vand er to af underlivets fjender.
Sol og vand er to af underlivets fjender. FOTO: Scanpix

Endelig viser solen sig i Danmark og det betyder lange dage ved stranden med havvand og sand. Eller dasedage ved en pool og masser af svømmeture i klorvand. Det er lyder godt, men kan udvikle sig til et mareridt for visse kvinder.

Fugtig varme, sved, klorvand og saltvand kan alt sammen skabe en ubalance i dit underliv, så det bliver irriteret, får svamp eller ligefrem en underlivsinfektion – alt sammen noget, der i den grad kan påvirke dit sexliv, skriver q.dk.

For er du først ramt, gør det ondt og det vække ikke lysten til sex.

Du må være forsigtig

Der er ingen grund til ikke at gå i vandet og nyde, at det kan lade sig gøre – men du kan gøre visse ting for at passe ekstra godt på dit underliv.

1.
Du skal vælge noget strandtøj, som ikke er lavet af syntetiske materialer, da det også er med til at skabe ubalance. Når du har badet, bør du skifte dit badetøj, så du ikke ligger i vådt vand og det er en rigtig god idé at skylle dig grundigt bagefter.

2.
Er det meget varmt, vil også bilsæderne blive opvarmet og her skal du faktisk være lidt forsigtig, skriver samvirk.dk.

Ligesom du skal passe på med at sidde på noget meget koldt, skal du heller ikke sidde på noget, der er meget varmt. Bakterierne i dit underliv spreder sig nemlig, når de bliver varmet op.

3.
Med grillaftner på stranden, festivals og lange gåture i naturen kan det blive nødvendigt at tisse et sted, hvor der ikke er et toilet. Det i sig selv kan være svært nok, men du er altså nødt til at tørre dig bagefter.

Gør du ikke det og gør du det ikke forfra og bagud, vil du nemt kunne overføre bakterier, der vandrer op gennem urinrøret. Og har du dejlig sommer-sex, skal du også huske at tisse bagefter.

4.
Det er varmt og du skal drikke rigeligt også for din blæres skyld. Du kan ikke forebygge på den måde, men kan du mærke, at du har ubehag, kan du slå noget af irritationen ned med meget væske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.