Underhus stemmer om forslag til EU-afstemning

Den britiske premierminister kalder tirsdagens afstemning i Underhuset for historisk i kommentar på Twitter.
Rammerne for kommende britisk EU-afstemning fremlægges i dag tirsdag i underhuset.
Rammerne for kommende britisk EU-afstemning fremlægges i dag tirsdag i underhuset. Foto: Virginia Mayo/AP

Den britiske regering fremlægger tirsdag rammerne for den folkeafstemning om EU-medlemskabet, som premierminister Cameron har talt om - og lovet vælgerne - i efterhånden temmelig lang tid.

Cameron har også lovet, at han inden folkeafstemningen vil forhandle bedre britiske vilkår for EU-samarbejdet med sine kolleger i unionen. Den mission indledte han tidligere på året med besøg i en række europæiske hovedstæder.

Parlamentet skal i løbet af tirsdagen stemme om lovforslaget.

Udenrigsminister Philip Hammond ledte debatten i Underhuset om forslaget, der opstiller betingelserne for folkeafstemningen om et ja eller nej til fortsat britisk medlemskab af unionen.

Cameron har sagt, at afstemningen bliver gennemført inden udgangen af 2017.

- Der bliver skrevet historie i Underhuset i dag, når parlamentarikerne beslutter, om de skal give folk mulighed for den første folkeafstemning om EU-medlemskab i 40 år, skrev Cameron på Twitter inden debatten.

Ifølge den britiske udenrigsminister kan afstemningen komme før tid, hvis Camerons forhandlinger med EU-partnere skrider hurtigt frem.

Hammond advarer samtidig, at "forhandlingerne med de 27 øvrige medlemslande ikke bliver lette, og det falder ikke i hak natten over."

- Vi har brug for en grundliggende ændring af EU's arbejdsfacon. Vi taler nu om en union, hvis kerne er eurozonen med 19 medlemmer, som vil arbejde endnu tættere sammen, siger Philip Hammond.

- Der er brug for en åben anerkendelse af, at dem, som ikke er del af denne kerne, heller ikke nødvendigvis skal søge et tættere unionssamarbejde, siger Hammond.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.