Underbetalte vikarer i industrien: Arbejdsgivere punger ud med 7 millioner

En opgørelse fra 3F Industri viser, at underbetalte vikarer har det seneste år kostet landets industriarbejdspladser syv millioner kroner i efterbetaling og bod.
Det er typisk manglende pension, ATP-bidrag, sygeløn med mere, som vikarer i industrien ikke har fået betalt.
Det er typisk manglende pension, ATP-bidrag, sygeløn med mere, som vikarer i industrien ikke har fået betalt. Foto: Scanpix

Underbetalte vikarer har det seneste år kostet landets industriarbejdspladser syv millioner kroner i efterbetaling og bod. Det viser en opgørelse fra 3F Industri. Det er typisk manglende pension, ATP-bidrag, sygeløn med mere, som vikarbureauer ikke har betalt, skriver Fagbladet 3F.

- I industrien er det sjældent, at der er tale om rå løndumping med lønninger på 60 kroner i timen, som vi kender fra andre brancher. Men vi oplever ofte, at vikarer alligevel bliver snydt i forhold til overenskomsten og lokalaftaler. Og fordi der typisk er mange vikarer på en virksomhed, løber beløbet op, siger Hans Daugaard, forhandlingssekretær i 3F Industri.

For nylig slog en faglig voldgift fast, at virksomheder ikke længere må hyre vikarer for at undslippe løn under sygdom, feriefridage og opsigelsesvarsel. Derudover er vikarers rettigheder fastslået i såvel overenskomst, dansk lovgivning og EU-direktiver.

Store industrivirksomheder som Siemens Wind Power og Danfoss har i stor stil benyttet sig af vikarer. Siemens er dog begyndt at fastansætte en del af dem.

DI har ingen kommentarer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.