Metroarbejderen Piotr: Først nu har jeg gode arbejdsforhold

Tirsdag fik en række underbetalte metroarbejdere udbetalt fem millioner kroner af metro-firmaet Cipa.
- Jeg er utrolig lykkelig over, at vi har vundet og at vores kamp har ført til noget. Jeg kom til Danmark for at tjene penge og arbejde under gode forhold. Det er først nu, det virkeligt er lykkedes, siger Piotr Krzysztofik.
- Jeg er utrolig lykkelig over, at vi har vundet og at vores kamp har ført til noget. Jeg kom til Danmark for at tjene penge og arbejde under gode forhold. Det er først nu, det virkeligt er lykkedes, siger Piotr Krzysztofik. Bax Lindhardt/Scanpix

De første fem millioner kroner i Danmarkshistoriens største sag om social dumping blev tirsdag fordelt mellem de 38 metroarbejdere, der blev underbetalt af entrepenørfirmaet Cipa i forbindelse med Metrobryggeriet i København. Det skriver Fagbladet 3F.

I dag samledes 30 af de udenlandske metroarbejdere, der har vidnet i sagen mod entrepenørfirmaet Cipa, hos 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BMJF) i Valby. De kom for at få udbetalt de første fem millioner kroner, som de ikke fik, mens de arbejdede på metrobyggeriet i København.

- Det er en sand festdag i dag. Jeg er utrolig glad på vegne af alle dem, som har sat deres job på spil, for at få hvad de har ret til. Jeg synes det er utroligt fedt, at kampen er lykkedes, siger Jens Kirkegaard, Formand for BJMF, til Fagbladet 3F.

I alt er Cipa blevet dømt til at betale 22 millioner kroner til deres tidligere ansatte i manglende løn, pension, søndag-helligdagsbetaling og overarbejdsbetaling.

Metroarbejdere fra Italien og Polen mødte op for at få udbetalt første rate af deres kompensation. En af dem er Piotr Krzysztofik fra Polen.

- Jeg er utrolig lykkelig over, at vi har vundet og at vores kamp har ført til noget. Jeg kom til Danmark for at tjene penge og arbejde under gode forhold. Det er først nu, det virkeligt er lykkedes, siger han til Fagbladet 3F.

De resterende penge bliver udbetalt i rater i løbet af de næste seks måneder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.