Underbetalte bygningsarbejdere: Ledelse idømt konkurskarantæne

Skifteretten i Hillerød har idømt ledelsen i byggefirmaet Our House konkurskarantæne.
I april sidste år blev Our House dømt for at have underbetalt 46 polske bygningsarbejdere. Nu er ledelsen blevet frataget retten til at drive virksomhed i tre år.
I april sidste år blev Our House dømt for at have underbetalt 46 polske bygningsarbejdere. Nu er ledelsen blevet frataget retten til at drive virksomhed i tre år. Foto: Scanpix

Ledelsen i byggefirmaet Our House Per Bohn, Ole Bohn og hans samlever Ann Dorte Adamsen er af skifteretten i Hillerød idømt konkurskarantæne og dermed retten til at drive virksomhed i de næste tre år, skriver Fagbladet 3F.

Dommen er en udløber af en voldgiftssag mod det nordsjællandske firma, som i april 2014 blev dømt til at betale 18,8 millioner kroner for groft, bevidst og systematisk at have underbetalt 46 polske bygningsarbejdere over en periode på fem år fra 2009.

Polakkerne fik aldrig pengene, så i juni sidste år begærede deres fagforening 3F BJMF i København firmaet konkurs. Kurator fandt ingen penge, men i stedet en underbalance på 21,4 millioner kroner og manglende bogføring, som ikke kunne kaste lys over, hvad der var sket i firmaet, som det hedder i dommen i Skifteretten.

- Afgørelsen i voldgiftsretten er afsagt på baggrund af nogle fuldstændig udokumenterede påstande. Kurator er købt og betalt af 3F og det er noget pis. Derfor bliver dommen anket, siger Ole Bohn til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.