Ulrich Thomsen: Jeg har været to år væk fra familien

Indspilningen af en hitserien har krævet, at skuespilleren boede i længere tid væk fra familien.
Der er et afsavn, som kan være et problem, hvis man gør det til det, men matematikken er relativ simpel. For det er det, det er. Matematik, siger Ulrich Thomsen om at måtte undvære familien i lange perioder på grund af sit job.
Der er et afsavn, som kan være et problem, hvis man gør det til det, men matematikken er relativ simpel. For det er det, det er. Matematik, siger Ulrich Thomsen om at måtte undvære familien i lange perioder på grund af sit job. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

I Danmark kender vi 52-årige Ulrich Thomsen fra film som 'Festen', 'Blinkende lygter', 'Adams æbler' og 'Hævnen,' og lige nu er han aktuel i 'Sommeren ’92', hvor han spiller landstræner Richard Møller Nielsen.

Men Ulrich Thomasen har i høj grad også skabt sig en karriere uden for Danmark, hvor han bl.a. har medvirket i Bond-filmen 'The World Is Not Enough', og lige nu indspiller han nye afsnit af hitserien 'Banshee' i Pittsburgh i USA. Og det betyder, at han er et halvt år væk fra sin kone og to børn på 14 og 16 år, som bor i København.

Se også:

Og det er faktisk fjerde gang, så han efterhånden har boet to år væk fra familien i løbet af de seneste år.

- Det må man bare forholde sig til. Selvfølgelig må vi være enige, for jeg kan ikke bare forlade det hele et halvt år ad gangen og forvente, at min kone klarer det. Men bortset fra at vi savner hinanden, er der ikke så meget at håndtere. Der er et afsavn, som kan være et problem, hvis man gør det til det, men matematikken er relativ simpel. For det er det, det er. Matematik, siger Ulrich Thomsen i et interview med FEMINA.

Gitte Nielsen tror ikke, hun nogensinde er blevet elsket: Læs hvorfor her

Det er godt gået

Ulrich Thomsen forklarer, at situationen naturligvis ikke er perfekt – men at alternativet ville være, at han skulle sige nej til alverdens spændende roller.

- Det er ikke kun et spørgsmål om løn. Men hvis du ser på mængden af skuespillere, der rent faktisk har arbejde, og hvis arbejdsområde strækker sig til andre lande, så er det her vel godt gået, siger skuespilleren, der er i gang med indspilningen af fjerde sæson af 'Banshee.'

Tiden i USA bruger han også på indspilningen af en film, som han selv er manuskriptforfatter og instruktør på, og som han selv betaler for. Den får formentlig premiere til efteråret.

- Det er en kærlighedshistorie om to mennesker, der forsøger at ændre hinandens livsbane, og om, hvad opvæksten betyder senere i livet. Det er min måde at deltage i min samtid på. Selv om film primært er et underholdningsmedie, kan jeg bedst lide, hvis der er en grundtone med noget holdning i, forklarer han.

Boost din stil og deltag i den helt store forkælelsesdag med FEMINA: Læs mere her

Spiller ofte skurken

I sin skuespillerkarriere har Ulrich Thomsen spillet skurk en del gange – og det er der ifølge ham selv en god forklaring på.

- Mit ansigt er jo lidt skurkeagtigt. Hvis man ser sur og mut ud, så passer det bedst til en skurk. Og jeg ser sur og mut ud. Det kan jeg ikke løbe fra. Det er min kliché. Jeg passer godt til de roller, siger han.

Men det passer egentlig ikke helt så godt til den person, han rent faktisk er. Ulrich Thomsen mener i hvert fald ikke, han er mut og sur.

- Hvis man én gang har spillet den type roller med succes, så bliver man castet til det næste gang. Jeg har været heldig at lave mange forskellige ting hen ad vejen, forklarer han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.