Ulla Essendrop om hemmelig 'tvilling': Vi forveksles konstant

Ulla Essendrop er den rolige og altid smilende vært på tv. Men hun bliver ofte forvekslet med en kollega.
Der er ikke noget at sige til, at smukke Ulla er populær hos seerne.
Der er ikke noget at sige til, at smukke Ulla er populær hos seerne. Foto: SCANPIX arkiv

At være studievært på landsdækkende tv først inden for sport og nu på »Aftenshowet« har gjort hende til et kendt ansigt og for nylig stemte BILLED-BLADET’s læsere hende for anden gang ind på en førsteplads i kategorien »Årets kvindelige tv-vært« i bladets prestigefyldte årlige kåring af tv-personligheder.

Ulla Essendrop bliver ofte genkendt, men der er en vis sandsynlighed for, at de tror, det er en anden, de har set: Meget ofte forveksles hun med TV 2’s nyhedsvært Divya Das. Hvilket morer dem begge, siger Ulla Essendrop til SØNDAG:

– Vi forstår det ikke rigtig, for vi synes ikke selv, at vi ligner hinanden. Men det er da meget pudsigt at blive rost for et eller andet, Divya har gjort, siger hun til SØNDAG.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses den 'falske' Ulla - TV 2's Divya Das. Foto: Scanpix

Michéle Bellaiche blev ikke skilt fordi hun kedede sig: Læs interviewet her

Er taknemmelig for sin kæreste

Privat danner Ulla Essendrop par med ekskollegaen på TV2 Sport Jimmy Bøjgaard. Og det er noget, hun føler sig taknemmelig for hver eneste dag.

– Meget af det kommer fra Jimmy. Han er et godt menneske, der altid vil hjælpe, hvor der er behov. Det kan jeg lære meget af. Den sætning, vi siger allermest derhjemme, er, at vi har det simpelthen så godt. En gang imellem sker der noget, så folk omkring en har det rigtig skidt. Nogle bliver syge eller mister deres forældre. Det kan være os i morgen. Det ved vi jo ikke. Og så ville det være virkelig dumt, hvis man ikke havde været glad for sine gode dage, mens de var der, forklarer hun.

Mette Blomsterberg vil have en mand der klapper hende bagi: Læs mere på Søndag.dk

Skiftede fra sport til livsstil

Ligesom sin kæreste arbejde hun i flere år med sportsjournalistik, men på et tidspunkt følte værten, at hun havde prøvet det mest. Tilbuddet om at blive vært på DR’s Aftenshowet blev derfor accepteret.

– Jeg var sindssygt glad for at lave sport, men efter næsten otte år havde jeg prøvet stort set det hele. Jeg havde været til VM i fodbold i Rio, VM i atletik i Moskva, OL i London, og jeg havde fået lov til at lave programserien »Essendrop & Eliten« og bl.a. lavet et program om tennisstjernen Serena Williams, der vel nok er verdens største kvindelige sportsstjerne. Jeg følte, at jeg havde været hele vejen rundt, siger hun.

(artiklen fortsætter under billedet)

Ulla med kæresten Jimmy. Foto: Scanpix

Forsøger at finde en balance

Ulla Essendrop er generelt meget dedikeret til sit arbejde, hvor live-udsendelser kræver værtens fulde opmærksomhed. I løbet af årene er hun dog blevet bedre til at holde pause fra sine ambitioner, når arbejdsdagen er forbi.

– Jeg bliver nok mere og mere bevidst om at få skabt en balance mellem den intense del af mig og den anden del. Da jeg var yngre – ja, faktisk indtil for et års tid siden – kløede jeg bare på hele tiden. På et tidspunkt blev jeg nødt til at indse, at det intensitetsniveau kunne jeg ikke blive ved med at køre på 24 timer i døgnet. Jeg er nødt til også at have den anden del af mig med for at få skabt en balance, siger hun til SØNDAG.

Redigeret af Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.