"Ulidelig hetz": Læserne raser over kontanthjælpsaftale

Avisen.dk's læsere er overvejende negative over den nye kontanthjælpsaftale, der bliver debatteret voldsomt på Facebook.
Det er en ommer! Mange læsere vender tomlen nedad til den nye kontanthjælpsaftale.
Det er en ommer! Mange læsere vender tomlen nedad til den nye kontanthjælpsaftale. Modelfoto: SCANPIX arkiv

Onsdag indgik regeringen en aftale med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om en ny aftale, der rammer landets kontanthjælpsmodtagere.

Og dét har fået mange til at reagere på Avisen.dk's Facebooksside. Et flertal af brugerne er alt andet end glade for aftalen, der bl.a. genindfører den såkaldte 225 timers regel, indfører et kontanthjælpsloft og giver kontanthjælpsmodtagerne ret til mindre ferie.

"Det er en ulidelig hetz," skriver Annette og fortsætter:

"Folk må gå tiggergang med hatten i hånden. De får helt undergravet deres selvværd. Personligt ville jeg hade det. Det er jo kun de mest sårbare på alle plan, som den regel kommer til at gå ud over. Det er KYNISK."

Ulla har denne korte kommentar: "Rablende vanvittig regering."

Aage omskriver en vending fra eventyret om Snehvide: "Lille spejl på vægen der, hvem er de ondeste i lille Danmark nu?"

Tove skriver således:

"Jeg ved ikke, hvad den regering har gang i. Men tydeligvis fortsætter de med, at ramme dem, der har det hårdt nok i forvejen. Så usmageligt!"

Det er dog ikke alle, der er imod den nye aftale. Marianne er en af dem, der godt kan se en vis fornuft i den. Hun skriver:

"Øh , jeg har indtil nu været på arbejdsmarkedet i 40 år og får ikke mere udbetalt end en kontanthjælpsmodtager ..."

Anders er på samme linje med Tove. Han skriver, at han og konen har 9000 kroner i rådighedsbeløb om måneden:

"Vi har 3 børn, 2 hunde og katte. Vi ryger begge og arbejder begge. Vi har Iphone, og det har børnene også. Vi har også bil bor i eget hus, og vi klarer os da udmærket."

(artiklen fortsætter under updaten)

Med regeringens besparelser på kontanthjælpen får enlige mødre på kontanthjælp trukket tusindvis af kroner ud af det i forvejen skrabede budget.

Opslået af Avisen.dk på 18. november 2015

Sådan har Minna det ikke. Som hun ser det, er den nye aftale under al kritik:

"Ja, det er jo bare med at få skubbet dem ud over kanten som har lidt i forvejen ... Jeg syntes snart at de politikere skulle prøve at leve på samme vilkår, som kontanthjælpsmodtagerne gør."

Jimmy har i sin kommentar valgt at fortælle, hvordan han - eller rettere hans datter - allerede nu mærker systemets krav på egen krop. Datteren på 29 år har i snart et år været i praktik i en privat virksomhed 25-30 timer om ugen for kontanthjælpen. Hun er enlig, så der er ingen der her kan hjælpe økonomisk:

"Når alt er betalt, har hun 2.000 kr til at leve for om måneden. Der er ikke penge til forsikringer, tandlæge, tøj - alt det en ung pige gerne vi," skriver han blandt andet og fortsætter:
"For god orden skyld skal nævnes, at min datter er døv - og hvor mange kan tegnsprog???
Jo, mor og far hjælper, det vi kan, hvad gør I politikere, I gør kun, hvad der er bedst for de rige og jer selv. På de svages vegne: Tusind tak for at i smider os ud af samfundet."

Deltag selv i debatten på Avisen.dk's Facebook-side.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.