Ulf Pilgaard i sorg: Sagde farvel til sin Gitte

Ulf Pilgaards hustru gennem 46 år, Gitte Pilgaard, er blevet bisat.
76-årige Ulf Pilgaard har bisat sin hustru og ledsager gennem 50 år.
76-årige Ulf Pilgaard har bisat sin hustru og ledsager gennem 50 år. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Ulf Pilgaard gik bag kisten, da to af hans sønner, Mikkel og Christian, og fire familiemedlemmer bar hans hustru ud af Messiaskirken i Charlottenlund.

Sammen med venner og medlemmer af familien fik Ulf Pilgaard taget afsked med hustruen Gitte. De nåede at være gift i 46 år og havde kendt hinanden i over 50 år.

8. november døde Gitte Pilgaaard efter mange års sygdom. I 20 år havde hun levet med den uhelbredelige demens-sygdom Huntingtons chorea. Hun blev 69 år.

- Jeg kommer aldrig til at vænne mig til, at Gitte ikke er her. Sorgen vil altid være der, og den forlader mig ikke, før jeg en dag ikke selv er her mere, sagde en fattet, men tynget Ulf Pilgaard til BT.


Efter rustvognen havde forladt pladsen foran kirken gik Ulf Pilgaard rundt og havde et trøstende ord og en hånd til de fremmødte. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Blandt de deltagende var kollegerne Lisbeth Dahl, Per Pallesen, Steen Springborg, Klaus Pagh og Lisbeth Lundquist, som har kendt Ulf og Gitte Pilgaard gennem hele deres ægteskab.

- Ligesom Ulf og Gitte blev jeg også gift i 1970, samme år som vi mødte hinanden. Så det er en livsveninde, jeg siger farvel til med stor sorg i sindet. Sidste gang jeg så Gitte var til Ulfs fødselsdag på Østre Gasværk sidste år. Hun var så smuk og tapper, og Ulf har simpelthen været så enestående, gennem det hele. Det er en fuldstændig fantastisk kærlighed, de to mennesker har haft sammen, sagde Lisbeth Lundquist til BT.

Efter bisættelsen var der en lille komsammen for familie og venner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.