Ukraines præsident bekræfter tilbagetrækning

80 procent af regeringsstyrkerne har forladt Debaltseve, siger Porosjenko, som fortæller, at flere følger.
Her ses et arkivfoto af ukrainske soldater i Debaltseve. Ukraines præsident bekræfter nu, at regeringsstyrker er i gang med at trække sig tilbage fra byen.
Her ses et arkivfoto af ukrainske soldater i Debaltseve. Ukraines præsident bekræfter nu, at regeringsstyrker er i gang med at trække sig tilbage fra byen. Foto: Petr David Josek/AP

Ukraines præsident bekræfter, at regeringsstyrker er i gang med en "planlagt og organiseret" tilbagetrækning fra Debaltseve, som længe har været belejret af prorussiske separatister.

Petro Porosjenko siger i en tv-tale, at 80 procent af styrkerne allerede har forladt byen, og to andre kolonner ventes at følge samme vej snart.

Meldingen fra præsidenten følger en række rapporter onsdag morgen fra både prorussiske separatister og et medlem af parlamentet i Kijev om, at de ukrainske soldater har lagt våbnene og er kørt mod et regeringskontrolleret område nordvest fra Debaltseve.

Debaltseve er et jernbaneknudepunkt, som har været scene for blodige kampe mellem regeringshæren og separatisterne i ugevis.

Trods en våbenhvile, der trådte i kraft natten til søndag, har de stridende parter affyret artilleri de seneste dage.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.