Ukraine frygter ulykke i Europas største atomkraftværk

Generator på et ukrainsk atomkraftværk skal være udsat for en ulykke. Værket ventes dog i drift igen fredag.
Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, har bedt landets energiminister om at holde pressekonference for at gøre det klart, at produktionen af atomkraft kan fortsætte som normalt.
Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, har bedt landets energiminister om at holde pressekonference for at gøre det klart, at produktionen af atomkraft kan fortsætte som normalt. Foto: Efrem Lukatsky/AP

En ulykke har angiveligt ramt atomkraftværket Saporosje i det sydøstlige Ukraine.

Det oplyser den ukrainske premierminister, Arsenij Jatsenjuk, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jatsenjuk bad efterfølgende landets energiminister, Volodymyr Demtjysjyn, om at holde en pressekonference for at gøre det klart, at produktionen af atomkraft kan fortsætte som normalt.

- Der er ingen trussel. Der er ingen problemer med reaktorerne, lyder den korte besked fra energiministeren på pressebriefingen.

Ifølge nyhedsbureauet Interfax forventes det, at reaktoren, der er ramt, igen vil være i drift fredag. Den skal testes i løbet af de kommende to dage.

Der er ingen meldinger om personskader eller udslip efter ulykken, som skal have ramt en generator.

Flere medier skriver, at det tilsyneladende skal være en kortslutning, der har ført til en delvis nedlukning af kraftværket samt et strømsvigt i området.

Atomkraftværket ligger omkring 230 kilometer vest for den ukrainske storby Donetsk, der kontrolleres af prorussiske separatister.

Ifølge den tyske avis Bild er atomkraftværket det største i Europa og det femtestørste i verden. Det står for omkring en femtedel af den ukrainske strømforsyning.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.