Ukip-leder vil granske politikeres håndgemæng

"Skænderi" får os til at se ud, som om vi er voldelige, siger Nigel Farage, efter at politiker blev indlagt.
Nigel Farage (i midten) taler med pressen uden for Hautepierre Hospital i Strasbourg torsdag. Et slagsmål mellem partifæller sendte en af Ukip-partiets europaparlamentarikere på hospitalet torsdag.
Nigel Farage (i midten) taler med pressen uden for Hautepierre Hospital i Strasbourg torsdag. Et slagsmål mellem partifæller sendte en af Ukip-partiets europaparlamentarikere på hospitalet torsdag. Foto: Vincent Kessler/Reuters

Ukip-leder Nigel Farage indleder en undersøgelse af et slagsmål, der tidligere torsdag fandt sted mellem to af det EU-kritiske partis medlemmer af Europaparlamentet.

Det siger Farage i en udtalelse efter en dramatisk dag, hvor en af de to europaparlamentarikere, Steven Woolfe, endte på hospitalet i Strasbourg.

Der vil nu blive iværksat en undersøgelse af "skænderiet", som Farage betegner det. Det var "to voksne mænd", der var involveret i episoden, men partilederen afviser at sætte navne på dem.

Farage siger til journalister, der befinder sig på det hospital, hvor Steven Woolfe er indlagt, at hændelsen er dårlig for partiets image.

- Det får os til at se ud, som om vi er voldelige. Det er ikke godt, siger han.

Farage tilføjer, at Woolfe forventes at komme sig fuldstændig.

Den 49-årige europaparlamentariker kollapsede tidligere på dagen i parlamentet i Strasbourg.

Ifølge flere kilder opstod der slagsmål under et møde torsdag morgen, hvor Ukips europaparlamentarikere røg ud i en ophedet diskussion om partiets fremtid.

Woolfe blev i første omgang meldt i livsfare og havde ifølge en af sine kolleger fået en blødning i hjernen.

Men ud på eftermiddagen kunne den britiske politiker udsende en udtalelse, hvor han slår fast, at han "har det fint".

Partileder Farage siger, at han ikke forventer, at hændelsen på Ukip-mødet i Strasbourg torsdag morgen vil blive et anliggende for det franske politi.

Farage er egentlig gået af som partileder, men er partiets fungerende formand, indtil der bliver valgt en ny. En af favoritterne til denne post er den hospitalsindlagte Steven Woolfe.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.