Uhyggeligt: Kat brændt af i tørretumbler

Fyns Politi efterforsker sag om brandstiftelse og mulig grov dyremishandling.
Katten på fotoet her har det godt og sover bare. I sagen fra Odense vides det ikke, om katten var død, før den blev smidt ind i tørretumbleren.
Katten på fotoet her har det godt og sover bare. I sagen fra Odense vides det ikke, om katten var død, før den blev smidt ind i tørretumbleren. Arkivfoto: Scanpix

I en beboelsesejendom midt i Odense er stemningen yderst trykket. Beboerne er bange, efter der natten til torsdag i sidste uge blev sat ild til en tørretumbler i ejendommens vaskekælder.

Den var en kvindelig beboer, der opdagede ugerningen. Hun skulle bruge tørretumbleren, men fik et gevaldigt chok:

- Hun åbner tørretumbleren, og der ligger en kat i, fortæller udlejer Stefan Haavik til TV 2/Fyn.

De ukendte gerningsmænd havde taget en en instruktionsbogen til tørretumbleren, tændt ild til den - og smidt den ind sammen med katten. Det er uvist, om katten var levende eller død, da den blev brændt af i tørretumbleren. Men den var død, da den blev fundet - og tilhørte for øvrigt en af beboerne, der nu er stærkt chokeret.

Fyns Politi ser på sagen med stor alvor. Politikommissær Carsten Arentoft Andersen peger på, at der er tale om brandstiftelse - og det er i sig selv meget alvorligt.

- Og så er der dét forhold omkring katten, hvorvidt katten har været død før eller efter den er blevet lagt i tørretumbleren. Men har den været levende, så er det jo ganske alvorlig dyremishandling, siger Carsten Arentoft Andersen til TV 2/Fyn.

Han beder folk, der har set eller hørt noget, som kan bidrage til sagens opklaring, om at kontakte Fyns Politi på tlf. 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.