Uhyggelig video: Hunden Basse kørt ihjel med vilje

I aften sætter 'Station 2' fokus på dyremishandling. I programmet vises bl.a. den grumme optagelse, som hunden Basses ejer filmede, da Basse blev kørt ned med fuldt overlæg.
Basse var ligesom hunden på fotoet her en Golden Retriever. Hunden på fotoet har heldigvis ikke været udsat for det samme som Basse.
Basse var ligesom hunden på fotoet her en Golden Retriever. Hunden på fotoet har heldigvis ikke været udsat for det samme som Basse. SCANPIX arkiv

Hvert år gennemgår hunde, katte og andre dyr ufattelige lidelser, når de bliver mishandlet af mennesker, der handler mere eller mindre med fuldt overlæg.

Og hvert år falder der dom i cirka 300 sager om vanrøgt af dyr i Danmark.

Retten har talt: Det var med vilje

I aften sætter 'Station 2' på TV 2 spot på det gruopvækkende tema, når programmet undersøger, hvad der får folk til at mishandle dyr. I nogle tilfælde er mishandlingen en form for syg underholdning, i andre tilfælde dræbes dyrene af mennesker, som handler i had eller ustyrlig irritation.

LÆS OGSÅ: Josefines kat blev skudt: "Frygter det vil ske igen"

Som en optakt til udsendelsen viser tv2.dk videoen af hunden Basse, der blev kørt ned og fik så store kvæstelser, at den måtte aflives. Advarsel: Du skal tænke dig om en ekstra gang, før du klikker på videoen - den indeholder rystende billeder.

Basse havde flere gange gøet af en mand, der arbejdede tæt på hundens ejeres hjem. En dag kørte manden hunden over – ifølge retten var det med vilje.

Smerte, lidelse og angst

Basse fik knust adskillige ryghvirvler og blev omgående aflivet på dyrehospitalet. Ifølge retten blev hunden udsat for højeste grad af smerte, lidelse og angst.

Videoklippet, som du kan se på tv2.dk, fældede gerningsmanden, som fik en straf på 30 dages betinget fængsel og et halvt års frakendelse af kørekortet.

Basse er langt fra det eneste offer for dyrefjenders had. I programmet i aften fortælles blandt andet også om en katte-ejer, der har fået skudt deres katte.

Du kan se programmet om dyremishandling i 'Station 2' i aften på TV 2 klokken 20.50 og på TV 2 PLAY.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.