Uheldig timing: Prins går glip af barnedåb

For anden gang må prins Harry gå glip af en begivenhed, der har med den yngste prinsesse i den engelske kongefamilie at gøre.
Prins Harry må nøjes med at se billeder fra den royale barnedåb. Arkivfoto
Prins Harry må nøjes med at se billeder fra den royale barnedåb. Arkivfoto Foto: Chris Jackson/AP

Timingen må siges at være lettere elendig i den engelske kongefamilie.

Da hertuginde Kate fødte hende og prins Williams andet barn, datteren Charlotte, i starten af maj, var prinsessens onkel ikke til stede. Prins Harry var nemlig i Australien, hvor han kæmpede sig igennem bushen som del af sin militærtræning.

Det tog hele tre uger, før han endelig mødte prinsessen for første gang - og nu går han glip af den næste store begivenhed i den lille prinsesses liv: Barnedåben. Det skriver Hello! Magazine.

Kongefamilien sendte sidste uge invitationer ud til dåben, der bliver afholdt den 5. juli i St. Mary Magdalenes kirke - den samme kirke som prinsernes mor, prinsesse Diana, blev døbt i i 1961.

Men prins Harry må sende en kedelig besked tilbage - han kan ikke komme. Han har planlagt en tur til Afrika, hvor han skal lave velgørenhedsarbejde. Blandt andet skal han på den tre måneders lange sommertur arbejde for at stoppe ulovlig handel med dyr.

Harry var ellers spået til at blive prinsesse Charlottes gudfar, men den fornemme titel må blive en andens. Det bliver først officielt på dagen, hvem der bliver prinsessens gudforældre, men populære kandidater er Kates søster Pippa Middleton og Williams fætter Peter Phillips.

Den 5. juli bliver prinsessens officielt døbt Charlotte Elizabeth Diana, blot et stenkast fra familiens landlige bolig, Amner Hall.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.