Ugens vintest: Sejr til syditaliensk Negroamaro

Når man åbner en vin fra syditalienske Salento, forventer man en vin fuld af saft og kraft. Og er man til den type vin bliver man ikke skuffet over denne uges vindervin.

Tenute Girolamo Monte Tre Carlini Negroamaro 2010 hedder den og forhandles af Gallovini til en pris af 129 kr. ved køb af 6 stk.

For det er en powerfuld og potent sag. En mørk og tæt vin med italiensk armhule i næsen og pikant sødmefuld og opulent mund med righoldige mængder overmodne kirsebær krydret med ristede kaffebønner og røgen fra grillkul.

En vin for mandfolk.

Testvinder

Tenute Girolamo Monte Tre Carlini Negroamaro 2010

******

Forhandler: Gallovini

Pris: 129 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine:

Venturini Valpolicella 2010

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 89 kr. ved 6 stk

Kommentar: Fornuftig Valpolicella som er autentisk nok til at fornøje tilhængere af en klassisk udgave af genren uden samtidig at få alle andre ved festen til at bede om en øl i stedet. En mellemfyldig og elegant sag med pæn frugt og afdæmpet syre pakket forsigtigt ind i lette fadtoner. Hvor svært kan det være?

 

Chateau Maris Minervois 2012

******

Forhandler: Propperiet

Pris: 100 kr. ved 6 stk

Kommentar: Ganske tæt og lækker egnstypisk Minervois vin med klart Carignan præg. Røg og peber i næsen og kradsbørstig mund med flot intensitet og fylde. En vin som næsten skriger efter en godt branket Ribeye steak. Her er ingen fine fornemmelser, men godt gedigent svedigt håndværk. Bravo

 

Selection Vieilles Vignes Grenache Noir Gran Reserve Oak Aged 2012

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 59,95 kr. ved 6 stk

Kommentar: 100 % Grenache Noir vin med pæn fylde og koncentration. Krydret næse med en snert af vådt læder og blød mund med noter af tobak, lakrids og solbær, som rundes af med en lang eftersmag med et touch af vanilje og peber.

Apaltagua Carmenere Reserva BIB 2013

******

Forhandler: SuperBest

Pris: 29,98 kr. (sælges som Bag In Box til 119,95 kr)

Kommentar: Omregnet til flaskepris koster denne chilenske Bag In Box på tilbud kun knap 30 kr. Og til den pris får man imponerende meget vin for pengene. En krydret mellemfyldig sag med masser af varm frugt pakket ind i sødmefulde vaniljetoner og med en ganske imponerende lang eftersmag med noter af røg og peber.

Thorn-Clarke Terra Barossa Cabernet Sauvignon 2011

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Godt solidt håndværk fra Thorn-Clarke ægteskabet i form af en Cabernet Sauvignon. Solbær i næsen og super blød mund med let røgfyldt præg. Godt køb til prisen.

 

Leone de Castris Salice Salentino Riserva 2010

*****

Forhandler: Gallovini

Pris: 79 kr. ved 6 stk

Kommentar: Overraskende elegant og næsten feminin Negroamaro vin med let krydret næse og solmoden mund med silkeblødt touch og forfinet strejf af trøffel og grønne oliven.

 

Graham`s 10 Years Tawny Port

*****

Forhandler: Hj Hansen Vin / Vinspecialisten

Pris: 165 kr. ved 2 stk

Kommentar: Så er portvinssæsonen skudt i gang med denne elegante og smørcremede Graham`s 10 Years Tawny Port med noter af rosiner, dadler, marcipan og lys chokolade. Godt køb til prisen.

 

Klein Steenberg Cabernet Sauvignon Merlot Cabernet Franc 2011

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 69,75 kr. ved 6 stk

Kommentar: Lækker intensiv sydafrikansk sag med slet skjulte Bordeaux ambitioner. Cigarkasse og læder i næsen og peber, mokka og smørristede kantareller i munden. Her er ikke noget kemisk tyggegummipræg, som man finder i mange sydafrikanske vine i samme prisklasse, men helt reelt godt håndværk. Seks meget overbevisende stjerner.

 

Atalayas Crianza Ribera del Duero 2011

*****

Forhandler: eriksorensenvin.dk

Pris: 119,95 kr. ved 6 stk.

Kommentar: Voluminøs Ribera del Duero med et så pågående ungdommeligt tanninbid at man tiltror vinen antibakteriel virkning. Men bag tanninerne gemmer der sig en lækker tæt frugtdreven sag med righoldige mængder mokka, engelsk lakrids og tobak i bedste Ribera del Duero stil. Så køb den roligt. Det er høj kvalitet til fornuftig pris, og den bliver kun bedre - og formentlig også dyrere - med årene.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk, og kan du læse flere nyheder fra FinansBureauet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.