Uefa straffer Europa League-finalist med et år i kulden

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, straffer tre klubber for brud på reglementet om økonomisk fairplay.
Der går lidt tid, før Dnipro-spillerne igen kommer til at juble over en scoring i Europa. Torsdag blev klubben straffet med et års karantæne fra de europæiske klubturneringer. (Arkivfoto).
Der går lidt tid, før Dnipro-spillerne igen kommer til at juble over en scoring i Europa. Torsdag blev klubben straffet med et års karantæne fra de europæiske klubturneringer. (Arkivfoto). Foto: Sergey Kozin/AP

Dnipro spillede sig for et år siden helt frem til finalen i Europa League, men den ukrainske fodboldklub må kigge langt efter mere europæisk succes.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har torsdag idømt Dnipro karantæne fra de europæiske klubturneringer i en enkelt sæson på grund af brud på reglerne om økonomisk fairplay.

Uefa oplyser ikke de mere detaljerede årsager til straffen, der træder i kraft næste gang, at Dnipro kvalificerer sig til europæisk fodbold.

Reglerne om økonomisk fairplay blev indført for få år siden i et forsøg på at hindre, at klubber gældsætter sig i jagten på succes på fodboldbanen.

I sidste sæson leverede Dnipro en lang række bemærkelsesværdige resultater, da holdet spillede sig i finalen, hvor det endte med et nederlag til spanske Sevilla.

Faktisk begyndte den ukrainske succes, efter at FC København havde slået Dnipro ud af kvalifikationen til Champions League. Dnipro overgik derfor til den mindre prestigefyldte Europa League.

Ud over Dnipro har Uefa torsdag straffet to andre klubber, Inter Baku fra Aserbajdsjan og rumænske Targu Mures, med et års karantæne på grund af brud på reglerne om økonomisk fairplay.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.