Udspekuleret: Mand tømte ekskonens pensionsopsparing

En 73-årig kvinde er gået glip af 154.000 kroner i pension, fordi hendes tidligere ægtefælle har realiseret pengene på to af hendes pensionsordninger, mens de stadig levede sammen.
- Ægtepar skal øve sig i at tænke: Hvad hvis nu det værste sker i form af skilsmisse, ulykke eller dødsfald? Derfor er det også en god idé, at de ser hinandens årsopgørelse fra SKAT hvert år, siger økonomisk rådgiver Anna Marie Schou Ringive. 
- Ægtepar skal øve sig i at tænke: Hvad hvis nu det værste sker i form af skilsmisse, ulykke eller dødsfald? Derfor er det også en god idé, at de ser hinandens årsopgørelse fra SKAT hvert år, siger økonomisk rådgiver Anna Marie Schou Ringive.  Foto: Scanpix arkiv

En 73-årig kvinde er gået glip af 154.000 kroner i pension, fordi hendes tidligere ægtefælle har realiseret pengene på to af hendes pensionsordninger, mens de stadig levede sammen, skriver Fagbladet 3F.

Kvinden opdagede først efter skilsmissen, hvad der var sket, og har nu forsøgt at få sin bank til at erstatte, hvad hun har mistet i pension. Men det kan ikke lade sig gøre, fordi der i mellemtiden er gået en del år år. Sagen er forældet, siger Pengeinstitutankenævnet.

Kvinden havde givet manden fuldmagt til at disponere over hendes pensionskonti. Han købte værdipapirer, som han senere solgte. Pengene fra handlen gik ind på en konto, som han havde alene. Dermed var konens pension i hans varetægt.

Økonomisk rådgiver Anna Marie Schou Ringive er medlem af Pengeinstitutankenævnet udpeget af Forbrugerrådet. Hun foreslår, at penge fra udbetalte pensionsordninger bliver stående på en konto, der alene tilhører den i ægteskabet, som havde pensionsopsparingen.

- Ægtepar skal øve sig i at tænke: Hvad hvis nu det værste sker i form af skilsmisse, ulykke eller dødsfald? Derfor er det også en god idé, at de ser hinandens årsopgørelse fra SKAT hvert år, siger Anna Marie Schou Ringive.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.