Udskældt X Factor-dommer: Jeg viste respekt for mine sangere

Mette Lindberg forsvarer, at hun fredag nægtede at stemme en af sine deltagere ud.
Mette Lindberg nægtede at træffe det svære valg fredag. Hun lod det i stedet være op til Remee og Blachman.
Mette Lindberg nægtede at træffe det svære valg fredag. Hun lod det i stedet være op til Remee og Blachman. Foto: SCANPIX arkiv

Det skabte stor debat og ditto kritik, da 'X Factor'-dommeren Mette Lindberg fredag nægtede at føre kniven over sine egne deltagere.

Seerne havde sendt Alex og Mads Christian i omsang, og bagefter skulle hun - det plejer dommerne i hvert fald - stemme én af dem hjem. Men det ville den følelsesmæssigt stærkt påvirkede Mette Lindberg ikke og overlod opgaven til Remee og Thomas Blachman.

På de sociale medier har hun fået klø for beslutningen. Også på Avisen.dk's Facebookside har folk givet deres besyv med. Blandt andet Marianne, der skriver sådan her om Mette:

"Total dårlig stil, svigter sine deltagere og er ikke sin opgave voksen. Hvad regnede hun med, det er det, X Factor går ud på. Nogen skal jo hjem."

Ophelia er også kritisk:

"Vi er nogle, der arbejder for lige kår - og JA mænd har også rettigheder. Men så kommer sådan en lille dukkelise og viser at hun er en tudekiks og slet ikke opgaven moden. Tak for at jeg nu skal have den i bagagen til min næste lønforhandling."

Men over for Ekstra Bladet forsvarede Mette Lindberg sin beslutning.

- Jeg synes selv, at det er en styrke og en kærlighed til mennesket, at jeg vælger at sige: I har mig, og jeg står med jer to. Jeg vil ikke stemme et yndlingsbarn ud. Det kan godt være, at det er dårligere tv. Det ved jeg ikke. Jeg viste bare respekt for mine to sangere Alex og Mads Christian, citerer Ekstra Bladet hende for at sige.

Ekstra Bladet har også talt med X Factor-dommernes chef, DR-underholdningschef Jan Lagermand Lundme. Han bakker hende op og siger, at det i hans øjne er urimeligt, at hun bliver angrebet så hårdt på de sociale medier.

Men, siger han, Mette Lindberg har det okay og står ved sin beslutning.

X Factor-dommer Mette Lindberg har i den grad sat sindene i kog rundt om i de danske hjem. Så du med i går aftes, og hvad siger du til, at hun brød en uskreven dommerregel?

Posted by Avisen.dk on Saturday, March 12, 2016

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.