Udskældt prins er tilbage på jobbet

Prins William er blevet beskyldt for at være arbejdssky, men nu er han igen tilbage på jobbet som helikopterpilot.
Prins William er blevet beskyldt for ikke at tage nok timer på sit arbejde som helikopterpilot, men han har også en række officielle forpligtelser ved siden af.
Prins William er blevet beskyldt for ikke at tage nok timer på sit arbejde som helikopterpilot, men han har også en række officielle forpligtelser ved siden af. Foto: Heathcliff O'malley/AP

Det er aldrig sjovt at vende tilbage på arbejde efter en lang ferie, men sådan er virkeligheden også for de kongelige.

I mandags var det prins Williams tur til at møde ind på kontoret efter fire ugers pause, der blandt andet er blevet brugt med hertuginde Kate og parrets to små børn på en skiferie i de franske alper.

Prins William flyver ambulancehelikopter for den frivillige organisation The East Anglian Air Ambulance, der opererer i det østlige England, men han er blevet beskyldt for at være arbejdssky, efter at det kom frem, at han ikke flyver mere end 80 timer om måneden.

Ifølge The Mirror ville prinsen dog ikke forholde sig til beskyldningerne om dovenskab, da han blev adspurgt direkte til emnet i et interview for nylig, men han sagde, at kritikken var en del af jobbet.

Prinsen brugte den første dag på jobbet med at vaske og klargøre redningshelikopteren, hvorefter han sad parat til at reagere på alarmopkald. Nødhjælpsorganisationen gennemfører 150 redningsmissioner om måneden, og prinsen har allerede taget sin tørn med flere vigtige opgaver.

Sidste måned fløj han et tre måneder gammelt spædbarn på hospitalet, efter at det lille barn havde fået en livsfarlig allergisk reaktion af at spise peanuts.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.