FOR FULD UDRYKNING

Udskældt firma er klar til ambulance-kørsel: Nu har vi folk nok

Det hollandske selskab nåede lige præcist at få ansat nok reddere.
Der har været meget kritik af Bios, blandt andet fordi de har ansat tyske reddere til at køre i danske ambulancer. Personerne og bilerne på billedet her har ikke med sagen at gøre.
Der har været meget kritik af Bios, blandt andet fordi de har ansat tyske reddere til at køre i danske ambulancer. Personerne og bilerne på billedet her har ikke med sagen at gøre. Scanpix arkiv

BIOS har fredag eftermiddag præsenteret en vagtplan med bemanding af samtlige selskabets beredskaber i Region Syddanmark i september måned.

BIOS har nu reddere nok til at få vagtplanen for den første måned på plads. Dermed er det sikkert, at virksomheden er klar til at overtage ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland.

- Der er lavet en vagtplan, hvor vi gør brug af vores faste reddere, nogle deltidsreddere og fordi vores faste medarbejdere har budt på nogle frivillige ekstravagter, siger direktør Morten Hansen, BIOS, til TV SYD.

Planen er lavet i overensstemmelse med overenskomstens bestemmelser og arbejdsmiljøreglerne. BIOS understreger, at den aktuelle bemanding må betragtes som bemandingen i en kort opstartsperiode.

BIOS overtager 1. september ambulancekørslen i størsteparten af Region Syddanmark efter Falck, hvad der har udløst stor debat og kritik - især fra mange reddere ansat i Falck.

- Det er godt at høre fra BIOS, at der nu er en vagtplan for september, siger Thyge Nielsen (V), formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at BIOS hurtigst muligt skal bringe antallet af reddere op, og det har vi også en klar forventning om vil ske. Derfor vil vi fortsat være i tæt dialog med BIOS om bemandingen også efter driftstart, siger Thyge Nielsen.

- Det er en tid fyldt med rygter, fortsætter Thyge Nielsen.

- I dag er jeg flere gang blevet konfronteret med rygter om, regionen skulle have indkaldt til ekstra møde den 5. august. Jeg kan afkræfte dette rygte. Der er ganske vist et møde denne dag, men der er tale om det faste månedlige driftsmøde mellem regionen, Responce og BIOS, som har været planlagt i flere måneder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.