Udsigt til lærerfyringer i tusindvis på landets ungdomsuddannelser

Regeringens varslede besparelser på landets ungdomsuddannelser vil betyde massevis af fyringer, lyder det fra gymnasier og erhvervsskoler.
- Vi har allerede sparet på indkøb, administration og IT Direktør for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov.
- Vi har allerede sparet på indkøb, administration og IT Direktør for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov. Foto: Scanpix arkiv

Udsigten til nedskæringer på landets uddannelsesinstitutioner vil betyde lærerfyringer i stor stil. Det forudser både gymnasierne, erhvervsskolerne og Udannelsesforbundet, skriver DR.

København og Aarhus vil i dag runge af lyden fra op mod 20.000 vrede elever og studerende, som protesterer mod regeringens varslede besparelser på to procent årligt på landets ungdomsuddannelser

Københavns tekniske skole har i denne uge allerede sagt farvel til 25 lærere. Og det er kun begyndelsen, skriver Fagbladet 3F. I alt har erhvervsskoler og uddannelsescentre varslet over 160 fyringer af fastansatte lærere i dette skoleår. Det svarer til fire procent af landets erhvervsskolelærere.

Direktør for Danske Erhvervsskoler Lars Kunov bekræfter at det er umuligt at undgå fyringer med de bebudede besparelser.

- Vi har allerede sparet på indkøb, administration og IT. Og vores skoler har allerede fusioneret grundet presset økonomi, så vi har langt færre skoler i dag. Der er ikke noget at hente på den konto, siger han til DR.

Farvel til hver tiende gymnasielærer

Samme billede tegner sig på landets Gymnasier. Rektorforeningen Danske Gymnasier har i et notat beregnet at de må skære 1.700 gymnasielærerstillinger væk de kommende år på grund af besparelser.

Det svarer til omkring hver tiende gymnasielærer siger Anne-Birgitte Rasmussen, der er formand for Danske Gymnasier, til DR.

- Når vi skal spare så mange penge, så er vi nødt til at gå ind og fyre lærere. Ikke fordi vi gerne vil, men fordi det er nødvendigt for at finde så mange penge. Og det vil jo så gå udover elevers læring, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

Hun forudser samtidig at nogle af de mindre gymnasier i yderområderne simpelthen må dreje nøglen om på grund af besparelserne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.