Udnyttet i fleksjob: Her er læsernes fortællinger

Misundelse fra chefen, underbetaling og mærkelige fyringer. Her er læsernes beretninger om at blive udnyttet i fleksjob.
Flere af Avisen.dk's læsere har oplevet at blive udnyttet i fleksjob og få løn for færre timer, end de reelt arbejder.
Flere af Avisen.dk's læsere har oplevet at blive udnyttet i fleksjob og få løn for færre timer, end de reelt arbejder. Scanpix / modelfoto

Vi skal arbejde lige så hårdt som vores raske kolleger - men får kun det halve i løn.

Sådan lyder det fra en række af Avisen.dk's læsere, som arbejder i fleksjob. De reagerer på nyheden om, at mange fleksjobbere føler sig udnyttet og løndumpet.

- Jeg oplevede som fleksjobber at komme på 16 timer om ugen, men med samme mængde arbejde som før, og jeg kunne ikke forklare min leder, at formålet med fleksordningen ikke var at jeg skulle løbe stærkere for at nå samme mængde arbejde på den halve tid, skriver Annemarie for eksempel.

- Jeg var også ansat på et sted i Skive fire timer pr. uge , men fik kun løn for en, og gik jeg hjem før tid på grund af smerter, ja så blev det da fratrukket den ene time, fortæller Bente.

Chefen var misundelig på Palles weekend-fri

Palle fortæller, hvordan han som fleksjobber oplevede, at kollegerne blev misundelige, fordi hans arbejdsuge var knap så hård. Han var ansat på fuld tid, men blev kørt knap så hårdt af arbejdsgiveren som hans kolleger, som i høj grad fik stress og smerter i ledene. Samtidig skulle de arbejde hver anden weekend, hvilket Palle som fleksjobber slap for.

- Alle inklusiv ledelsen var jaloux på mig fordi jeg havde fri hver weekend. Til sidst blev jeg beordret til at arbejde hver anden lørdag, skriver Palle, der til sidst sagde op.

- Jeg har selv prøvet at skrive under på en aftale, hvor der stod at jeg skulle have løn for seks timer om ugen, der stod dog også noget om 10 timer om ugen. Da jeg spurgte min sagsbehandler hvad det betød, forklarede han, at det var fordi jeg på sigt skulle op og arbejde 10 (og have løn for 10 timer). Den udlægning var arbejdsgiveren ikke enig i, så da jeg efter en måned blev fyret, var begrundelsen at jeg var ansat til 10 timers arbejde om ugen, men med aflønning for seks timer om ugen, og det havde jeg ikke overholdt, fortæller Lisa.

"Vi betaler da aldrig 100 procent for en fleksjobber"

- Jeg oplevede det i mit sidste fleksjob. Jeg var ansat på seks timer og fik løn for halvanden time om ugen. Aftalen var, at jeg skulle have løn for flere timer, når der var gået lidt tid. Det skete så bare aldrig, selv om kommunen gik ind og forsøgte at hjælpe mig, fortæller Susanne, og fortsætter:

- Firmaet har masser af fleksjobbere ansat i hele landet, og min daglige leder sagde til mig, at de aldrig betaler 100 procent for en fleksjobber. Kommunen gav grønt lys til, at jeg kunne sige op. Nu arbejder jeg et andet sted og får løn for de timer, jeg arbejder.

Conny kender også problemet.

- Arbejder 10 timer men får kun for fire. Det var en aftale kommunen indgik med arbejdspladsen. Så var de af med mig. Det skal så lige siges at jeg er utrolig glad for jobbet. Men alligevel er det ikke okay, skriver hun.

Andre nævner dog, at de er tilfredse med deres fleksjob og bliver behandlet fair.

Jeg har haft mit fleksjob i over syv år, er glad for det, men bliver sur over sådan som kommunerne og jobcentrene behandler fleksjobbere og de kronisk syge med mere på, skriver Ole.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.