Udmagrede og underernærede hunde: Grum sag om vanrøgt chokerer

I sidste uge måtte politiet rykke ud og fjerne 15 vokse labradorer og 10 hvalpe.
Hos Dyrenes Beskyttelse blev hundene behandlet af en dyrlæge, og de fik naturligvis også den rette kost og frisk vand at drikke.
Hos Dyrenes Beskyttelse blev hundene behandlet af en dyrlæge, og de fik naturligvis også den rette kost og frisk vand at drikke. Foto: Dyrenes Beskyttelse

15 voksne labradorer og 10 hvalpe blev torsdag i sidste uge fjernet fra deres ejer af Nordsjællands Politi i samarbejde med frivillige fra Dyrenes Beskyttelse. Nogle af hundene var ekstremt udsultede og underernærede.

Hundene blev bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, og dyreorganisationen er chokeret over de 25 hundes tilstand.

- Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor flere af hundene var meget udmagrede, da vi modtog dem. De har orm og ekstremt dårlig mave på grund af manglende fodring og vand. Det tyder på, at de ikke har haft det godt gennem længere tid, siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

- Vi kender ikke de nærmere omstændigheder i denne sag, der har ledt til at hundene er endt i denne tilstand. Vi står målløse over for, hvordan nogen kan behandle sine dyr på sådan en måde, siger han videre,

Nogle af hundene var så udmagrede, at de næppe havde klaret en uge mere, hvis de ikke var blevet reddet. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Flere af hundende var så underernærede, at Dyrenes Beskyttelse frygtede for deres liv. Det vurderes, at nogle af dem var tæt på at dø, og det er endnu usikkert om de alle overlever.

To af tæverne er med hvalpe, og særligt slemt så det ud for den ene tæve, som vejede under det halve af normalvægten.

Næste skridt for Dyrenes Beskyttelse bliver at adfærdsvurdere hundene,.

- Nogle af hundene er tillidsfulde, andre er mere reserverede og nogle helt indelukkede. Hvalpene har sund og naturlig hvalpe-adfærd, og deres kondition er normal af hvalpe på den alder, siger Mie Munck, dyrepasser på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, ifølge pressemeddelelsen.

Ejeren af de 25 labrador-hunde er nu blevet politianmeldt.

Der var 10 hvalpe blandt de fjernede hunde. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.