Udelukket: Danske Regioner vil ikke fusionere

Formand: Planer om fusion mellem KL og Danske Regioner er helt taget af bordet og kommer ikke på bordet igen.
Pressemøde i 2014 vedrørende fusionen med formand i Danske Regioner, Bent Hansen (til venstre) og formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm. Planerne er nu udelukket.
Pressemøde i 2014 vedrørende fusionen med formand i Danske Regioner, Bent Hansen (til venstre) og formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm. Planerne er nu udelukket. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Fusionen mellem Danske Regioner og KL er droppet, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, i en pressemeddelelse.

- Forslaget om at undersøge mulighederne for en fusion af Danske Regioner og KL er taget af bordet, og det kommer ikke på bordet igen, siger han.

Tidligere på måneden besluttede et snævert flertal på KL's kommunale topmøde i Aalborg at udskyde beslutningen om at undersøge en fusion mellem KL og Dansk Regioner til efter folketingsvalget.

Men nu er planerne altså helt taget af bordet. Ifølge formanden er det bestyrelsen i Danske Regioner, der har taget beslutningen.

- Danske Regioners bestyrelse ærgrer sig over, at vi ikke får skabt en stærk organisation, der skal styrke det decentrale Danmark og understøtte, at kommuner og regioner arbejder sammen om at skabe gode og sammenhængende løsninger for borgerne, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.