Udekamp i Slovakiet er vital for danske kvinders EM-håb

Det danske fodboldlandshold for kvinder går efter sejren i Slovakiet i bestræbelserne på at nå EM i 2017.
Danmarks kvindelandshold går efter sejren i Slovakiet.
Danmarks kvindelandshold går efter sejren i Slovakiet. Foto: /free

Mens herrernes fodboldlandshold ikke formåede at kvalificere sig til EM, kan kvindernes ditto stadig gøre sig forhåbninger om at deltage ved EM i Holland i 2017.

Holdet har blot afviklet to ud af otte kvalifikationskampe i Gruppe 4, hvorfra vinderen går direkte til EM, mens nummer to enten kvalificerer sig direkte eller skal ud i playoffkampe om en EM-billet.

Mens Sverige er alene i spidsen med ni point for tre kampe, har både Slovakiet og Danmark tre point for to kampe på de næste pladser, hvorfor deres indbyrdes møde i Slovakiet torsdag aften er særdeles vigtigt, påpeger landstræneren.

- Det er en udekamp mod et af de hold, vi kommer til at kæmpe med om at komme videre. Sverige er jo ikke stukket af, for de har kun spillet tre kampe, men vi skal vinde denne kamp for rigtigt at føle os godt med, siger landstræner, Nils Nielsen, til DR.

Brøndby-spilleren Theresa Nielsen føler sig overbevist om, at Danmark vil vise, at det er et bedre hold end Slovakiet.

- Jeg forventer, at vi er dominerende på bolden og spillemæssigt, og at vi vinder overbevisende. Ikke nødvendigvis stort, men at spillet overbevisende viser, at det er vores sejr, siger Theresa Nielsen til DR.

Torsdagens kamp i Senec begynder klokken 19.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.