Ud med sproget om kontanthjælp: Bagland presser Løkke

Flere Venstre-borgmestre mener, at partitoppen inden et valg må gøre det klar for befolkningen hvad man præcis mener med et moderne kontanthjælpsloft.
V-baglandet vil have svar på, hvad partitoppen vil med "det moderne kontanthjælpsloft." Flere mener, at vælgerne har krav på at vide det før et valg.
V-baglandet vil have svar på, hvad partitoppen vil med "det moderne kontanthjælpsloft." Flere mener, at vælgerne har krav på at vide det før et valg. Mathias Bojesen, Scanpix

På trods af en opsigtsvækkende kontanthjælpskampagne og lang betænkningstid har Venstre endnu ikke fremlagt et konkret bud på, hvad det moderne kontanthjælpsloft betyder.

Og nu presser baglandet på for svar.

DR Nyheder har talt med flere folk i Venstres bagland, der mener, det er på tide og vil være mest fair over for vælgerne, at partiet er præcist og ærligt omkring ændringer i kontanthjælpssystemet, før valget kommer.

- Venstres ledelse skal være klar i spyttet om det moderne kontanthjælpsloft. Jeg ved godt, at partitoppen gerne vil vente med at være præcise, men vælgerne har krav på at vide, hvor Venstre står, siger Keld Vallentin, der er borgmester i Haderslev, til DR Nyheder.

454.215 kroner

Venstre kører en større kampagne, der skal gøre opmærksom på, hvor meget et par på kontanthjælp med tre børn får årligt. Der er dog tale om en meget lille gruppe af danskere, der opfylder de betingelser, som giver dem en årlig indtægt på 454.215 kroner i offentlige ydelser.

Siden Venstres landsmøde i oktober 2013 har partiet barslet med en plan for et modernes kontanthjælpsloft. Men man er ikke kommet særlig tæt på at løfte sløret for, hvad det egentlig betyder. I weekenden var Lars Løkke Rasmussen dog ude med en udmelding om, at man ikke vil pille ved ydelserne - det vil sige børnecheck, boligsikring og friplads i institution - men vil skære i selve kontanthjælpen for visse grupper.

Hvad kan folk regne med?

Men vælgerne skal i langt højere grad vide, hvad Venstre vil på området, før valget, mener flere i V-baglandet altså.

Bo Nygård Larsen, der er byrådsmedlem for Venstre i Solrød, siger til DR Nyheder, at det handler om at have rent mel i posen.

-Derfor bliver Venstres ledelse inden næste valg nødt til at fortælle, hvad det moderne kontanthjælpsloft skal være. Det berører jo mange menneskers økonomi, og de har naturligvis krav på at vide, hvad de kan regne med, hvis Venstre vinder valget, siger han.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.