Ubers 'faste Roskilde-pris' er kun en mindstepris

I år kan du køre med Uber mellem Roskilde Festival og København. Grundprisen er billigere end en almindelig taxa - men kan du finde 7 kammerater, er en taxa-minibus billigst.
Er taxa eller Uber billigst til Roskilde Festival? Det afhænger af en lang række faktorer.
Er taxa eller Uber billigst til Roskilde Festival? Det afhænger af en lang række faktorer. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Roskilde Festival er i fuld gang, og vanen tro er der en livlig trafik mellem festivalpladsen og København. For mens især unge foretrækker at overnatte i larm og mudder på festivalen, foretrækker mange af de lidt ældre at nyde roen derhjemme mellem koncerterne med Neil Young eller oldschool-hiphopperne i House of Pain.

I år har den noget omstridte kørselstjeneste Uber udvidet området fra kun at dække København til også at omfatte Roskilde. Samtidig har de indført det, de kalder en "fast pris", som "koster kun 499 kroner" for en tur mellem København og Roskilde.

Men er taxa eller Uber billigst? Det kan du se i bunden af artiklen.

Fast pris er ikke fast

"Det er lige meget, hvor turen starter i København, og hvor meget trafik du rammer – prisen er fast", skriver Uber i en pressemeddelelse.

En gennemgang viser dog, at prisen slet ikke er fast, og at det ikke nødvendigvis er billigere end Ubers normale takster.

I pressemeddelelsen står der nemlig også, at prisen stiger, når der er såkaldt "surge pris". Det angiver, at der er for få Uber-biler på gaden, og at Uber derfor hæver priserne for at tiltrække flere af de provisionslønnede chauffører. Derfor er de 499 kroner kun en mindstepris.

Ingen merpris ved kødannelse

De "kun 499 kroner" er ikke nødvendigvis billigere end normalt. Uden for festivalperioden udregnes Ubers priser nemlig på baggrund af turens varighed og længde. Derfor vil en kortere tur i sagens natur være billigere end en længere.

Men fordi prisen til Roskilde nu er fast, er det faktisk 190 kroner dyrere end normalt, hvis man skal fra for eksempel Glostrup, mens det er små 50 kroner dyrere, hvis man kommer fra Hovedbanegården. Det kræver dog, at der er normale trafikforhold uden massiv kødannelse - men den slags kan jo netop opstå, når der er festival, pointerer Uber.

- På grund af den øgede mængde trafik til Roskilde kunne prisen på en tur variere markant, og med en fast pris tilbyder vi forudsigelighed for både passagerer og partner-chauffører, skriver selskabet.

Minibus billigst

Avisen.dk's pristjek viser, at Uber overordnet er billigere end taxaerne. Er man fire venner i en bil, kan man komme til festivalen for lige under 125 kroner pr. mand. Er man en gruppe på otte, kan man dog spare lidt penge ved i stedet at hive fat i Taxa 4x35. Her kan man nemlig bestille en minibus til en fast pris på 800 kroner - eller 100 kroner per mand.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.