Taxikrig

Uber optrapper taxikrig: Gratis tur til fulde julefrokostgæster

Uber vil de næste to weekender tilbyde gratis ture hjem, til folk med alkohol i blodet.
- Uber vil gerne gøre det nemmere at træffe det rigtige valg om at lade bilen stå, siger den danske Uber-direktør, Mathias Thomsen.
- Uber vil gerne gøre det nemmere at træffe det rigtige valg om at lade bilen stå, siger den danske Uber-direktør, Mathias Thomsen. Foto: Scanpix arkiv

Hvert år bliver berusede julefrokostgæster snuppet bag rattet med en alt for høj promille.

Det vil den private taxitjeneste Uber sætte en stopper for med en ny kampagne, der kører i de to kommende weekender, skriver metroxpress.

Appen, som forbinder mennesker, der har brug for et lift, med private chauffører, sætter en alkotester op på Gothersgade i Indre By. Hvis man puster i maskinen med alkohol i blodet, får man tilbudt en gratis tur hjem - uanset bopæl i hovedstadsområdet.

- Uber vil gerne gøre det nemmere at træffe det rigtige valg om at lade bilen stå. Årets største julefrokostaftener synes at være et godt tidspunkt til det budskab, siger den danske Uber-direktør, Mathias Thomsen til metroxpress.

Uber har eksisteret i Danmark i et år - og det har givet protester fra taxibranchen, der mener, tjenesten er ulovlig, fordi den bryder taxiloven og samtidig resulterer i skatteunddragelse.

En del af taxichaufførerne er gået sammen om Facebook-siden 'Uber Fakta', hvor de dokumenterer Ubers påståede overtrædelser i København. De har ikke tænkt sig at udfordre chaufførerne på kampagnen.

- Taxaerne kan desværre ikke lave samme marketingsstunt, da vi følger loven og derfor skal have taxameter tændt, når der er kunder i taxaen, lyder det fra en af chaufførerne bag 'Uber Fakta'.

Han vil ikke have sit navn frem, da han har modtaget trusler fra Uber-chauffører.

Omvendt har flere Uber-chauffører tidligere beskrevet, at de oplever chikane den anden vej.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.