Taxikrig

Uber om skattely: De andre gør det også!

Når man kører med en Uber-chauffør i København, flyver Ubers penge til skattelyet Bermuda. Intet problem, mener Uber, for andrer firmaer gør det samme.
Når kunder kører med Uber i København, flyver Ubers betaling videre til det smukke skattely Bermuda.
Når kunder kører med Uber i København, flyver Ubers betaling videre til det smukke skattely Bermuda. Foto: Scanpix

Der er dejligt på Bermuda. Især hvis man er en stor pose penge, der vil være i fred for skat. Netop det trick gør omdiskuterede Uber flittig brug af, og det møder kritik, skriver Avisen.dk i dag.

For når en kunde kører med Uber i København, bliver pengene betalt direkte til et selskab i Holland, som betaler chaufføren 80 procent, mens stort set hele Ubers betaling flyver videre til skattelyet Bermuda. Dermed ser den danske statskasse ikke så meget som en øre til de penge, Uber tjener på at formidle ture i København.

Men hos Uber kan man slet ikke se noget problem i det, fastslår selskabet i en mail til Avisen.dk. For andre selskaber gør det samme, skriver de.

- Som vi tidligere har kommenteret, så er strukturen for vores selskabsskat nok det mindst innovative ved Uber: Det er den gængse tilgang, som de fleste multinationale selskaber benytter sig af, lyder det fra Uber.

Uber: Vi gør meget godt

Selskabet mener selv, at de gør meget godt for økonomien blandt andet i Danmark.

- Uber bidrager betydeligt til hundredvis af lokale økonomier - også den danske, hvor vi for nyligt nåede 200.000 registrerede brugere – og skaber nye økonomiske muligheder for tusindvis af mennesker i samtlige byer, hvor vi er til stede, skriver Uber.

De penge, som bliver sendt til skattely, bliver brugt til at investere, forsikrer Uber.

- I dag er spørgsmålet om selskabsskat omstridt, fordi Uber i modsætning til mere modne og højt rentable amerikanske virksomheder fortsat investerer kraftigt i at udbrede vores service over hele verden, skriver Uber til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.