Uber kører Taxi-branchen i sænk: Mister 500.000 ture på et år

Uber koster taxibranchen dyrt.
Taxabranchen giver den omstridte kørselstjeneste Uber skylden for tab af kunder. 
Taxabranchen giver den omstridte kørselstjeneste Uber skylden for tab af kunder.  Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/Arkiv

Ubers indhug i hovedstadens taximarked viser sig nu for alvor.

Trods juli-dommen fra Københavns Byret, der fastslog, at Uber-chauffører kører ulovlig taxakørsel, er tjenesten fortsat tilgængelig. Og det koster taxibranchen dyrt, skriver metroxpress.

Et notat fra Taxinævnet viser, at taxifirmaerne i Region Hovedstaden fra 2015 til 2016 har mistet cirka en halv million gadeture.

95 mio kroner 

Ganger man det med den gennemsnitlige turpris på cirka 190 kroner, har faldet betydet, at branchen er gået glip af omtrent 95 millioner kroner.

"Faldet skyldes helt klart, at Uber er på markedet. Det hører vi også fra selskaberne. Det rammer især natte- og aftenchaufførerne, som tidligere kunne lave en god skilling og opveje en svag omsætning i ugen, men det kan de ikke længere," siger Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd.

S: massivt problem 

Socialdemokraten Jakob Hougaard, der er medlem af Taxinævnet i Region Hovedstaden, klandrer også Uber for det kraftige fald: "Uber har snart samme antal vogne som taxierne i København, og det er et massivt problem, at de konkurrerer ved at gå uden om reglerne. Konkurrence er fint, men Uber snyder på vægten og har ikke de samme omkostninger som en taxa."

Ubers danske direktør Carl Endresen afviser kritikken.

"Vi har sympati for dem, men vi føler os ikke truffet af anklagerne. Man kan ikke sammenligne taxier med Uber, for vi kører slet ikke gadeture," siger direktøren.
Uber vil ikke fortælle, hvor mange partnere, de har i København, men et bud fra taxibranchen lyder på 1.600 vogne. Der er omkring 1.900 taxier i Region Hovedstaden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.