Taxikrig

Uber-chauffører protesterer mod prisdumping: Vil lade bilen stå

Ubers chauffører er vrede over, at selskabet har sænket sine priser. Det kan ende med, at de lader bilen stå i weekenden, oplyser talsmand.
Henter afspiller ...
Utilfredse Uber-chauffører demonstrerer foran Ubers kontor.localeyes.dk

Hvis man har planer om at benytte Uber-tjenesten til at komme fra a til b i København i weekenden, kan man komme til at kigge langt efter sit lift.

En større konflikt mellem Uber og selskabets chauffører kulminerer nemlig fredag, og det kan ende med, at Uber-chaufførerne lader bilen stå i garagen. Det skriver flere medier.

Uber-chaufførernes forening har fredag eftermiddag forhandlet med Uber om bedre vilkår for chaufførerne, men forhandlingerne er endt uden tilfredsstillende resultat.

- Hvis man vil tjene penge på at køre for Uber, skal man i øjeblikket køre baglæns, for vi har øgede omkostninger, men færre penge udbetalt. Uber har ikke vist lydhørhed overfor vores problem, og derfor tror jeg, det bliver svært at få en Uber-bil i weekenden, siger Per Jakobsen fra Uber-chaufførernes forening til DR.

Chaufførerne er formelt set ikke er ansat af Uber, men fungerer som underleverandører, der selv stiller egen bil til rådighed.

Konflikten er opstået, fordi Uber for få uger siden satte prisen 16 procent ned. Dermed falder chaufførernes lønninger tilsvarende. Uber havde dog lovet, at chaufførerne i en overgangsperiode kunne få en garantiløn fra selskabet, indtil de lave priser øger efterspørgslen og chaufførerne dermed får mere at lave.

Talsmand Per Jakobsen oplyser dog til Ekstra Bladet, at det har vist sig at være en dårlig forretning for chaufførerne, der med den midlertidige løsning har en meget lavere indtjening end hidtil. Derfor vil chaufførerne lade bilen stå og det kommer til at gå hårdt ud over den sædvanlige trafik på appen en almindelig fredag og lørdag aften, oplyser talsmanden til avisen.

Fra Uber lød beskeden medlemmerne på mødet fredag eftermiddag, at der vil gå omkring halvanden måned, før der ligger et klart svar på, hvad der skal ske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.