Uartige socialdemokrater får smæk for at svare forkert

Genoptjeningsperioden til dagpenge skaber splid blandt Socialdemokraterne. Ti af partiets folketingsmedlemmer svarer i en test, at de ønsker en kortere periode.
En række socialdemokrater har svaret anderledes end partilinjen i en politisk test og ifølge DR har ledelsen forsøgt at presse dem til at ændre svar.
En række socialdemokrater har svaret anderledes end partilinjen i en politisk test og ifølge DR har ledelsen forsøgt at presse dem til at ændre svar. Henning Bagger/Scanpix/arkiv

En politisk test, der skal afklare kandidaternes holdninger til vigtige politiske emner, har nu skabt problemer hos Socialdemokraterne. Flere af folketingsmedlemmerne har nemlig svaret ”forkert” på spørgsmålet, om genoptjeningsperioden til dagpenge skal være kortere.

Det skriver dr.dk.

I alt ti socialdemokrater har svaret, at de er helt eller delvist enige i, at man hurtigere skal kunne genoptjene sin ret til dagpenge. Men det er ikke partiets officielle holdning. Ifølge DR’s oplysninger har partiets pressechef derfor ringet rundt til mindst fem af dem, for at få dem til at flytte deres kryds i testen.

- Det er en barnlig måde at forsøge at topstyre os på, siger et anonymt folketingsmedlem til dr.dk

Flere af de ti har uden for citat sagt, at de synes, ledelsen i partiet skal lade være med at blande sig i deres svar.

Gruppen af socialdemokrater, der går imod partilinjen, tæller blandt andet Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

Partiets retsordfører, Trine Bramsen, har ændret sit svar, så hun ikke længere går ind for en kortere genoptjeningsperiode, men i stedet svarer hverken/eller. Hun afviser, at det skulle have noget at gøre med et pres fra ledelsen.

Socialdemokraternes pressechef, Martin Justesen, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.