Tysklands regering kaster sig ind i korruptionsskandale

Korruptionsanklagerne i forbindelse med Tysklands VM-værtskab i 2006 får nu regeringen til at tjekke sig selv.
Franz Beckenbauer er blandt de mistænkte i sagen om, hvorvidt Tyskland købte sig til stemmer ved tildelingen af VM-værtskabet i 2006.
Franz Beckenbauer er blandt de mistænkte i sagen om, hvorvidt Tyskland købte sig til stemmer ved tildelingen af VM-værtskabet i 2006. Foto: Matthias Schrader/AP

Det tyske fodboldforbund (DFB) er havnet i stormvejr, efter det er kommet frem, at forbundet angiveligt overførte 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), uden at nogen kan forklare hvorfor.

Betalingen skete forud for tildelingen af VM-værtskabet i 2006, og det har skabt mistanke omkring, at DFB købte sig til stemmer for at sikre sig slutrunden.

Den potentielle skandale har nu fået det tyske indenrigsministerium til at tjekke sine egne arkiver, skriver AFP.

- Da den tidligere indenrigsminister var medlem af organisationskomitéens tilsynsmyndighed, tjekker ministeriet sine egne arkiver og bistår efterforskningen så godt som muligt, siger en talskvinde fra ministeriet ifølge AFP.

Det var Otto Schily, som var Tysklands indenrigsminister på det tidspunkt.

Legenden Franz Beckenbauer stod i spidsen for organisationskomitéen, og han har udtalt, at den uforklarlige pengeoverførsel var en fejl, men at det ikke var for at købe stemmer i forbindelse med VM-værtskabet.

Både DFB og Fifa er også i gang med at undersøge sagen omkring pengeoverførslen.

Fifa er i forvejen ramt af en kæmpe skandale omkring mulig korruption i forbindelse med tildelingen af flere af de seneste VM-værtskaber.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.