Tyskland har CL-vinder og verdensmester med til U21-EM

Danmark får hård modstand ved U21-EM, hvor gruppemodstanderen Tyskland har samlet et stærkt hold.
Barcelonas Marc-Andre ter Stegen er med på det tyske U21-landshold ved EM i Tjekkiet senere på måneden.
Barcelonas Marc-Andre ter Stegen er med på det tyske U21-landshold ved EM i Tjekkiet senere på måneden. Foto: Luca Bruno/AP

Danmark tager senere på måneden til U21-EM i en stærk udgave, men der bliver også nok at se til for Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard og resten af det danske talenthold.

Gruppemodstanderen Tyskland har søndag præsenteret sin endelige EM-trup, og her har landstræner Horst Hrubesch fået tilsagn fra flere prominente navne.

I forsvaret finder man blandt andet Dortmunds Matthias Ginter, der har status af verdensmester, efter at han var med i VM-truppen i Brasilien sidste sommer.

Bag ham venter en hård duel om målmandsposten mellem den nykårede Champions League-vinder Marc-André ter Stegen fra Barcelona og den stærke Leverkusen-keeper Bernd Leno, der har hørt til Bundesligaens bedste i de senere år.

På midtbanen kan tyskerne bruge Liverpools Emre Can, mens Hoffenheims farlige Kevin Volland er den mest markante angriber i den tyske trup.

I den anden pulje ankommer England blandt andre med Tottenhams stjerneskud Harry Kane, Arsenal-forsvareren Calum Chambers og West Bromwich-profilen Saido Berahino.

Italiens mest markante profil er topscorertypen Domenico Berardi, der i de sidste to sæsoner har lavet 31 Serie A-mål for Sassuolo, som har lejet ham i Juventus.

På Sveriges hold er det med danske øjne interessant, at truppen rummer tre spillere fra den danske Alka Superliga.

FC Københavns venstre back Ludwig Augustinsson med, ligesom der er blevet plads til FC Midtjyllands midtbanemand Kristoffer Olsson og Randers-forwarden Mikael Ishak.

U21-EM spilles i Tjekkiet og begynder 17. juni med åbningskampen mellem værtsnationen og Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.