Tyskere skal køre ambulance i Danmark efter en måneds danskundervisning

Hollandsk selskab mangler stadig medarbejdere til ambulancekørsel i Region Syddanmark.
Falck har hidtil stået for ambulancekørslen i Region Syddanmark.
Falck har hidtil stået for ambulancekørslen i Region Syddanmark. Foto. Claus Fisker/arkiv/Scanpix

550 ambulance-reddere skal inden længe være klar til at arbejde for det hollandske selskab BIOS, der fra 1. september overtager ambulancekørslen i store dele af Region Syddanmark. Men kun 320 reddere er blevet ansat indtil videre, og derfor er BIOS begyndt på at hyre tyskere.

Det skriver tv2.dk.

13 naboer fra syd er således blevet ansat og efter blot en måneds undervisning i dansk og et traumekursus skal de være klar til første udrykning.

Gunnar Wegner, der har kørt ambulance for Falck i syv år i regionen, er betænkelig ved, at tyskere med bare en måneds sprogundervisning bliver sendt på udrykning til akutsyge danskere.

- Jeg kan bare sige, at det er uforsvarligt. Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg føler mig selv utryg, hvis jeg ikke kan klare mig i forbindelse med sproget, for så kan jeg slet ikke klare mine opgaver, siger Gunnar Wegner til TV 2.

Der vil dog også sidde en dansker i ambulancerne, forsikrer Kim Hansen, ambulancechef i Sønderjylland.

- De, der kommer ind nu, kan komme og køre som assistenter fra 1. september, og så kan de køre med i driften - sammen med en ambulancebehandler, som sikrer, at borgeren har den tryghed, at der altid sidder en dansker med i vognen, siger han til TV2.

Han forklarer også, at de reddere, der taler med vagtcentralen, er danskere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.