Tyske tankansatte er dagens helte: Stoppede mand i blodrus

To mistede i livet, da en tysk mand fredag formiddag gik amok. Et par modige mekanikere hjalp politiet med at stoppe gerningsmanden.
To tyske mekanikere stoppede i dag en mand i blodrus, der tidligere på dagen havde skudt to tilsyneladende tilfældige ofre.
To tyske mekanikere stoppede i dag en mand i blodrus, der tidligere på dagen havde skudt to tilsyneladende tilfældige ofre. Foto: Scanpix

Tidligere i dag gik en mand amok i den sydtyske provins Leutershausen i delstaten Bayern.

To mennesker mistede livet, men det kunne være gået meget værre, hvis ikke to mekanikere havde grebet ind og tilbageholdt manden på en tankstation, indtil politiet kom frem.

- Det er takket være denne modige indgriben, at gerningsmanden blev stoppet, skulle indenrigsminsteren i delstaten Bayern Joachim Herrmann ifølge det tyske medie Bild have sagt på en pressekonference fredag eftermiddag.

Politiet kan ikke se nogen sammenhæng mellem den 47-årige gerningsmand og de to ofre, som derfor efter alt at dømme var tilfældige ofre i mandens blodrus.

I første omgang skød og dræbte gerningsmanden en 82-årig kvindelig fodgænger fra sin sølvgrå Mercedes. Kort efter åbnede han igen ild mod en 72-årig mandling cyklist, der ligesom det første offer døde på stedet. Gerningsmanden skød på yderligere en forbipasserende, som dog slap væk uden at blive ramt skud, ligesom han sigtede på endnu en forbipasserende uden at åbne ild.

Politiet nåede fredag formiddag at sende en advarsel om manden ud til lokalbefolkningen, inden de modige mekanikere slog til og fik ham tilbageholdt.

En psykolog skal nu undersøge gerningsmanden, der ikke er tidligere straffet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.