Tyske spillere tæt på bomberne i Paris: Vores tanker er ved ofrene

Tysklands fodboldlandshold er tilbage i hjemlandet efter landskampen i Paris fredag. Men spillerne er berørt.
Tilskuerne invaderede banen på Stade de France efter kampen mellem Frankrig og Tyskland fredag aften. De tyske spillere overnattede i omklædningsrummet på stadion for ikke at skulle køre igennem byen, hvor der herskede undtagelsestilstand.
Tilskuerne invaderede banen på Stade de France efter kampen mellem Frankrig og Tyskland fredag aften. De tyske spillere overnattede i omklædningsrummet på stadion for ikke at skulle køre igennem byen, hvor der herskede undtagelsestilstand. Foto: Michel Euler/AP

De tyske fodboldlandsholdsspillere er stærkt berørt af begivenhederne, som foregik i Paris, hvor de spillede testkamp mod Frankrig fredag aften.

Verdensmestrene landede i Frankfurt lørdag formiddag, men de havde overnattet i omklædningsrummet på Stade de France for ikke at risikere at køre igennem den franske hovedstad, hvor det siden har vist sig at mere end 120 mennesker blev dræbt efter en række attentater.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi er kommet sikkert hjem, men vores tanker er hos ofrene og deres pårørende, siger det tyske landsholds manager, Oliver Bierhoff, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Spillerne er temmelig berørt af situationen, og derfor har vi givet dem en fridag, så de kan tage hjem og være sammen med deres nærmeste, fortsætter den tidligere landsholdsangriber.

Tyskland har planlagt endnu en testkamp på tirsdag, hvor modstanderen er Holland. Indtil videre skal den kamp spilles.

- Kampen spilles, som det ser ud nu, men vi vil selvfølgelig diskutere det grundigt internt, siger Oliver Bierhoff.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa, vil Det Tyske Fodboldforbund afvente at se, om Frankrig vælger at aflyse sin landskamp mod England samme dag.

Under kampen mellem Frankrig og Tyskland kunne tre kraftige eksplosioner høres i første halvleg, men det var først i omklædningsrummet efter kampen, at spillerne blev klar over situationen.

Det gjorde de via sms-beskeder fra bekymrede familiemedlemmer og venner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.