Tysk politi tilbageholder tog på vej mod Danmark

Tog med op mod 500 migranter og flygtninge er blevet stoppet i henholdsvis Lübeck og Hamburg.
Unge flygtninge gik fra Rødby natten imellem mandag og tirsdag, her er de lige udenfor Sakskøbing. De gik på landevejen imod nord, politiet er til stede og sørger for at de er synlige for trafikanterne i området.
Unge flygtninge gik fra Rødby natten imellem mandag og tirsdag, her er de lige udenfor Sakskøbing. De gik på landevejen imod nord, politiet er til stede og sørger for at de er synlige for trafikanterne i området. Foto: JAKOB JØRGENSEN/POLFOTO

Flere tog med flygtninge og migranter på vej mod Danmark bliver tilbageholdt i Tyskland, hvor der er indført paskontrol.

Det oplyser DSB og de tyske statsbaner, Deutsche Bahn, til Ritzau.

To tog er blevet standset i Lübeck, hvor passagererne er blevet kontrolleret for statsborgerskab, inden de får lov til at fortsætte til Danmark.

Desuden er et tog blevet standset i Hamburg, og ifølge TV2 er der 200 om bord på det ene tog i Lübeck, mens der er 300 om bord i Hamburg.

Det står endnu ikke klart, hvor længe de internationale tog bliver opholdt, men DSB oplyser, at man skal påregne "store forsinkelser" på tog fra Hamburg og Berlin.

To tog skulle være ankommet i Rødbyhavn klokken 10.07 og 12.07, men endnu er der ikke ankommet nogen i færgelejet, som i de seneste dage har modtaget et større antal flygtninge og migranter end vanligt.

Tirsdag morgen var status ifølge politiet, at der siden søndag er kommet omkring 1150 flygtninge og migranter til Danmark.

En del er ankommet med netop tog fra Tyskland, og siden søndag aften er der ankommet mindst 800 i Rødbyhavn alene, oplyser politiet.

I Danmark er en gruppe af de nytilkomne forsvundet og er formentlig på vej mod Sverige.

Dansk Politi har indskærpet, at det er forbudt at samle de nytilkomne op og hjælpe dem for eksempel til Sverige.

- Det er væsentligt, at man husker, at det er i strid med loven at hjælpe personer, der har ulovligt ophold. Man risikerer bøde eller i skærpede tilfælde fængsel, har politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sagt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt mandag pressemøde og briefede senere de øvrige partier, mens integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag aften gæstede Rødby og Rødbyhavn, hvor størstedelen af de nyankomne er kommet til.

Flere lollikker har de seneste dage været forbi Rødbyhavn Sportshal, hvor omkring 125 flygtninge er indkvarteret på madrasser.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.