Tysk avis: VM-korruption stikker dybere end 2005

Ifølge Der Spiegel har det tyske fodboldforbund unddraget skat helt tilbage før 2000.
Franz Beckenbauer og DFB-præsident Wolfgang Niersbach er begge involveret i den verserende sag omkring mulig bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-slutrunden i fodbold i 2006.
Franz Beckenbauer og DFB-præsident Wolfgang Niersbach er begge involveret i den verserende sag omkring mulig bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-slutrunden i fodbold i 2006. Foto: Frank Augstein/AP

Skandalen i det tyske fodboldforbund (DFB) griber om sig.

DFB er under mistænke for at have bestukket sig til VM-slutrunden i 2006 - blandt andet fordi man har meget svært ved at forklare en overførsel på 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) til Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, i 2005.

Men ifølge den tyske avis Der Spiegel, som har kigget på en ransagningskendelse, mistænkes DFB for allerede inden tildelingen af værtskabet, som skete i 2000, at have begået skatteunddragelse for godt 2,5 millioner euro (18,7 millioner kroner).

Anklageren i Frankfurt har ikke ønsket at kommentere den nye oplysning over for Der Spiegel.

Om beløbet fra skatteunddragelsen er brugt til betaling af Fifa eller andre, melder historien ikke noget om.

DFB-præsident Wolfgang Niersbach, hans forgænger Theo Zwanziger og den tidligere generalsekretær i fodboldforbundet er angiveligt mistænkt for omfattende skatteunddragelse i sagen.

De mistænktes hjem samt det tyske fodboldforbunds hovedkvarter blev alle ransaget tirsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.